Compania UTI Traffic Management, detinuta de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a primit de la Administratia Strazilor Bucuresti, aflata in subordinea Primariei Capitalei, un contract in valoare de 17 milioane lei fara TVA, ce prevede montarea si intretinerea unor semafoare si automate de dirijare a circulatiei, anunta Alianta pentru o Romanie Curata.

Firmele din grupul UTI au primit de-a lungul timpului numeroase contracte de la primarul Sorin Oprescu, pentru indicatoare, semafoare, piste pentru biciclisti, separatoare de circulatie.

Potrivit site-ului de licitatii electronice, contractul prevede montarea de semafoare moderne in intersectii, pentru vehicule, pietoni, tramvaie si biciclete. Semafoarele vor fi dotate cu dispozitive acustice pentru nevazatori si dispozitive tip "push-button" pentru pietoni. De asemenea, in intersectii vor fi instalate automate de dirijare a circulatiei si camere video de supraveghere.

Omul de afaceri Tiberiu Urdareanu (fost maior al Armatei Romane, decorat cu Ordinul National pentru merit in grad de cavaler de catre fostul presedinte Ion Iliescu) castiga pe banda rulanta, prin firmele sale din Grupul UTI, contracte cu institutii publice, in special cu Primaria Capitalei.

Astfel, UTI International a primit, in ultimii doi ani, pentru indicatoare rutiere aproape 50 milioane de lei (in jur de 13 milioane de euro) de la Admnistratia Strazilor. De asemenea, in aprilie 2010, UTI a primit un contract cadru pentru furnizarea de indicatoare si ansambluri reflectorizante, in valoare de 13,8 milioane de lei. In 2009, UTI Traffic Management a castigat un alt contract in valoare de 5 milioane euro pentru crearea pistelor speciale pentru biciclisti in Bucuresti.

Tiberiu Urdareanu si-a creat un imperiu in jurul grupului UTI, specializat in realizarea de sisteme de securitate. Primul contract important a fost semnat cu Bancorex, dupa care au urmat Ministerul Finantelor, SPP, STS, MAI, culminand in 2007 cu proiectul de realizare a retelei metropolitane de fibra optica in Bucuresti, care genereaza o cifra de afaceri de circa 250 de milioane de euro, proiect care insa treneaza.