Teo Trandafir se lupta cu o pancreatita necrozanta severa si se afla in prezent in coma indusa, informeaza un comunicat dat publicitatii joi de clinica vieneza AKH, unde se afla internata fosta vedeta de televiziune, informeaza Agerpres.

Desi nu exista un pericol imediat pentru viata pacientei, maladia este una cu un astfel de potential si cu evolutie imprevizibila, afirma medicii.

Potrivit comunicatului, Teo Trandafir se afla sub tratament masiv de terapie intensiva si are nevoie de o ingrijire interdisciplinara optima. Avand in vederea starea de coma indusa, pacienta nu poate comunica, situatie care se va mentine in viitorul previzibil, afirma buletinul medical.

Pentru protejarea intimitatii, s-a luat decizia publicarii unui singur anunt saptamanal cu privire la starea de sanatate a pacientei, mai precizeaza comunicatul clinicii vieneze.

Teo Trandafir a fost supusa saptamana trecuta unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale.

Clinica AKH anunta, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, se recupereaza bine si ar putea reveni in tara "curand". Totusi, externarea ei a fost amanata din cauza unei complicatii septice.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Ea a fost internata la Terapie Intensiva in clinica din Viena, iar echipa medicala a optat atunci pentru tratament, si nu pentru interventie chirurgicala.