Parintii isi pot inscrie copiii in clasa intai pentru anul scolar 2011 - 2012 incepand de joi si au la dispozitie trei luni pentru acest demers. Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), conducerile unitatilor de invatamant ii vor informa pe parinti asupra necesitatii inscrierii copiilor in clasa intai pe cat posibil pana la data de 6 mai, scrie Agerpres.

Reprezentantii scolilor sunt obligati ca, la intrarea in fiecare unitate de invatamant, sa amplaseze un panou destinat inscrierilor pentru clasa intai, care sa cuprinda data la care incepe inscrierea, numarul de clase care vor functiona in anul 2011 - 2012, documentele necesare inscrierii. De asemenea, la panou va fi prezentata zilnic situatia privind cererile de inscriere depuse de parinti.

Potrivit ISMB, inscrierea va fi realizata in functie de situatia arondarii strazilor din fiecare circumscriptie scolara, conform regulamentului de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar.

"Unitatile de invatamant vor informa comunitatea locala si parintii despre situatia exacta a arondarii strazilor prin afisare la loc vizibil", sustin reprezentantii ISMB.

Pot fi inscrisi in limita locurilor disponibile si elevii care au domiciliul in afara circumscriptiei scolare, cu aprobarea Consiliului de Administratie al Scolilor.

"Conducerea unitatilor de invatamant va raspunde in scris in timp util solicitarii de inscriere depuse de parinti si va afisa pana la data de 6 mai 2011 lista copiilor inscrisi in clasa intai. Este interzisa conditionarea inscrierii in clasa intai de sustinerea unor teste (cu exceptia celor prevazute de regulament), precum si perceperea unor taxe sau "sponsorizari" din partea parintilor", sustine ISMB.

Proiectul Planului de scolarizare in anul viitor pentru clasa intai in municipiul Bucuresti cuprinde 13.844 de locuri.