Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, isi va prezenta joi, in ziua in care implineste 81 de ani, volumul "Dupa 20 de ani", in mijlocul colegilor din organizatia PSD Bucuresti, a colaboratorilor si a admiratorilor sai. Ion Iliescu se va afla, pe 3 martie, incepand cu ora 17.00, la Phoenicia Grand Hotel din Capitala, anunta Agerpres, citand surse apropiate fostului presedinte.

Ion IliescuFoto: DGP / HotNews.ro

Ion Iliescu, care implineste pe 3 martie 81 de ani, a declarat duminica pentru Agerpres ca doreste sa isi pastreze sanatatea si vigoarea, mai ales intelectuala, si a mentionat ca isi va aniversa ziua de nastere alaturi de membrii organizatiei PSD Bucuresti: "Doresc sa-mi pastrez sanatatea, ca, altminteri, viata imi ofera multe. (...) Deocamdata imi pastrez vigoarea si mai ales intelectuala. Si mi-as dori s-o pastrez in continuare".

Ion Iliescu a adaugat ca, pentru a-si pastra sanatatea, merge in continuare pe banda in fiecare dimineata.

Fostul presedinte va aniversa in acest an si 60 de ani de la casatoria cu Nina Iliescu, dar nu va organiza nimic festiv, pentru ca sotia sa "nu este prea amatoare de manifestari publice".

Intrebat cum ar caracteriza cei 60 de ani de casnicie, Iliescu a raspuns: "Insusi faptul in sine arata o rezistenta extraordinara din partea ambilor, mai ales din partea ei pentru ca a fost supusa unui regim de viata care mi-a fost mie impus. Si n-a fost simplu. Dar asta a aratat taria afectiunii noastre care ne-a tinut alaturi".