Magistratii Tribunalului Olt au amanat pentru joi judecarea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de interlopul Bercea Mondial, acuzat de tentativa de omor, anunta Agerpres. Cererea ar fi trebuit judecata miercuri dimineata. Avocatii interlopului au depus o cerere prin care solicita judecarea sa in stare de libertate, in care sustin ca acesta nu poate suporta conditiile din arest deoarece sufera de claustrofobie.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este acuzat de tentativa de omor, dupa ce in urma cu doua saptamani l-ar fi injunghiat pe Ionut Anghel, zis Mercedes, de 17 ani, unul dintre nepotii sai.

Acesta a fost retinut si, ulterior, arestat preventiv pentru 29 de zile, de Tribunalul Olt, decizie care a fost atacata cu recurs de avocatii sai. Pe 23 februarie, Curtea de Apel Craiova a respins recursul lui Sandu Anghel.

La judecarea recursului, Ionut Anghel, victima lui Bercea Mondial, si-a schimbat declaratia si a sustinut ca, de fapt, a fost injunghiat de un var, si nu de unchiul sau, asa cum a spus initial. Mercedes sustine ca prima declaratie ar fi facut-o sub efectul anesteziei.