Echipa tehnica de conducere a Exploatarii Miniere (EM) Uricani a fost schimbata, marti, printr-o dispozitie a directorului general al Companiei Nationale de Huilei (CNH) Petrosani, la mina in cauza fiind consemnata, in urma cu trei saptamani, o explozie soldata cu moartea a cinci persoane, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al CNH Petrosani, inginerul sef responsabil cu productia, Aurel Anghel, inginerul sef electromecanic, Victor Badarca, si inginerul sef cu probleme de securitate si sanatate miniera, Dragos Ciuca, au fost eliberati din functiile pe care le-au detinut pana acum.

Postul de inginer sef cu productia va fi ocupat de o persoana ce va fi stabilita pana la momentul reluarii activitatii de exploatare din subteran.

In functia de inginer sef electromecanic a fost numit Cristian Hamz-fost adjunct la aceeasi mina, iar postul de inginer sef cu securitatea si sanatatea in munca a fost ocupat de Cosmin Chiuzan, pana marti acesta ocupand un post de inginer la Serviciul Control Securitate Miniera din cadrul CNH Petrosani.

Activitatea in subteranul Exploatarii Miniere (EM) Uricani a fost reluata de marti, in urma unui control amanuntit al tuturor lucrarilor miniere din subteran.

In perioada urmatoare, in baza unui program de lucru de sase zile pe saptamana, activitatea exploatarii se va concentra pe reconditionarea lucrarilor miniere afectate de deflagratiile produse in 5 februarie. Pana la redeschiderea lucrarilor miniere compromise, o parte a personalului direct productiv de la EM Uricani va fi delegat la Exploatarea Miniera Lupeni.

La Mina Uricani lucreaza aproximativ 800 de angajati.

Cinci angajati ai EM Uricani si-au pierdut viata, pe 5 februarie, intr-o explozie ce a avut loc la 430 de metri adancime, in subteranul minei. Deflagratia s-a produs dupa ce o echipa formata dintr-un inginer si patru electricieni a executat lucrari de revizie la un transformator electric si apoi a cuplat instalatia.