Vama Bucuresti l-a avut pentru o saptamana sef pe Silviu Vaduva. Fost consilier din Ministerul Muncii, acesta a fost numit pe data de 21 februarie in functia de director executiv al Directiei Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale, de catre seful ANAF, Sorin Blejnar. Potrivit Mediafax, Blejnar a declarat ca Vaduva si-a dat demisia marti, spunand ca nu doreste sa stirbeasca imaginea institutiei. Absolvent al Colegiului Superior de Securitate Nationala si masterand al Academiei Nationale de Informatii, Silviu Vaduva este cunoscut mai mult din presa de scandal pentru viata sa amoroasa. Pe lista cuceririlor sale figureaza fostul prefect al Capitalei Mioara Mantale si sora cea mica a fostei doamne Columbeanu, Ramona Gabor.

Silviu VaduvaFoto: PDL Bucuresti

Pana la ora publicarii acestui material, Silviu Vaduva nu a putut fi contactat de HotNews.ro. Silviu Vaduva este cunoscut mai ales prin aparitiile sale in ziarele de scandal, care au relatat pe larg despre relatiile sale amoroase cu fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, cu sora Monicai Columbeanu, Ramona Gabor, cu prezentatoarea rubricii Meteo de la Stirile Pro TV, Magda Palimariu sau cu Delia Matache. In 2008, ziarul Libertatea scria ca "un alt barbat din "colectia" Ramonei e juristul Silviu Vaduva. Cei doi s-au afisat pentru prima oara impreuna in Club Bamboo, in luna august, la ziua de nastere a lui Claudiu Patrascu. La momentul respectiv, juristul nu a negat ca nutreste ceva sentimente pentru frumoasa Ramona".

  • Silviu Vaduva - respins de Elena Basescu ce i-ar fi turnat un pahar de sampanie in cap

Publicatia CanCan relata in februarie 2009 ca printre tintele lui Vaduva s-ar fi aflat si mezina presedintelui, Elena Basescu. "Desi recent bruneta Elena Basescu l-a respins, turnandu-i in cap un pahar cu sampanie la discoteca, fostul iubit al Mioarei Mantale si al Ramonei Gabor pare sa fi facut totusi o pasiune pentru brunete", noteaza jurnalistii publicatiei citate.

  • Viata amoroasa si incercarea de a ocupa un fotoliu de parlamentar

Ca urmare a informatiilor aparute in presa cu privire la viata sa intima, PDL ar fi schimbat in 2008 lista de candidati in Bucuresti la alegerile parlamentare, scrie Evenimentul Zilei. Potrivit sursei citate, Silviu Vaduva a fost inlocuit cu fostul PRM-ist Dan Liga, "dupa ce o parte dintre liderii PDL au fost deranjati de aparitiile sale in ziarele de scandal".

  • CV-ul lui Silviu Vaduva: De la Facultatea de Drept, la Academia Nationala de Informatii

Silviu Vaduva are 36 de ani si, potrivit CV-ului sau, din 2008 detine functiile de secretar general PDL Sector 6 si Consilier Local Primaria Sector 6. In 2000 a absolvit Facultatea de Drept in Bucuresti, in 2006 a urmat studiile Colegiului Superior de Securitate Nationala, iar in 2007 a inceput un master in cadrul Academiei Nationale de Informatii. Mai detine o licenta de broker Bursa de Valori Bucuresti si licenta trader RASDAQ.

CV Silviu Vaduva

Potrivit CV-lui publicat pe site-ul organizatiei PDL Bucuresti, Silviu Vaduva este "manager Proiect Strategic "Combat"; Proiect pentru combaterea excluziunii sociale", din 2008 a facut parte din Consiliul de administratie RADET Bucuresti, iar in perioada 2002-2005 a fost Presedinte Consiliu de Administratie Publirom S.A. Jurist de profesie, el urmeaza un master in Economie Sociala, unul in Administraţie Publica la SNSPA, in perioada 2009-2010 a studiat la Institutul Diplomatic Roman, detine un master la Academia Nationala de Informatii si unul la ASE Bucuresti - Tranzactii economice internationale.

Silviu Vaduva detine, potrivit declaratiei sale de avere, patru terenuri cumparate in 2007 si 2008, trei dintre ele sunt de tip intravilan, cel de-al patrulea fiind forestier, in Arges. Mai detine doua ceasuri in valoare totala de 55.000 de Euro, a acordat doua imprumuturi in nume personal, unul in valoare de 400.000 de euro (acordat companiei Urban Media Solution, la care Vaduva detine functia de director general) si celalalt in valoare de 1.250.000 de euro (catre persoane fizice), dar are si o un credit bancar de 960.000 de euro, contractat in 2008 si scadent anul acesta. Vaduva a incasat anul trecut 28.600 RON - salariu de la Ministerul Muncii, 8.077 RON de la Primaria Sectorului 6 si 628 de RON de la Radet Bucuresti.

Declaratie de avere Vaduva

Sorin Blejnar: Vaduva a fost numit la conducerea Vamii Bucuresti dupa ce a prezentat mai multe proiecte de atragere a fondurilor europene privind combaterea coruptiei

Seful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca l-a numit la 21 februarie pe Silviu Vaduva in functia de sef al Vamii Bucuresti. Acesta si-a dat insa demisia marti, spunand ca nu doreste sa stirbeasca imaginea institutiei. "A spus ca nu doreste sa stirbeasca imaginea unei institutii publice din cauza atacurilor mediatice", a declarat Blejnar pentru Mediafax. Seful ANAF a declarat agentiei de presa citate ca Vaduva a fost numit la conducerea Vamii Bucuresti dupa ce i-a prezentat mai multe proiecte de atragere a fondurilor europene privind combaterea coruptiei. Blejnar a precizat ca asteapta o noua propunere pentru ocuparea functiei vacante de la seful Autoritatii Nationale a Vamilor, Viorel Comanita.