Un jaf a avut loc, marti dimineata, la o casa de schimb valutar situata intr-un centru comercial din orasul Techirghiol, unde mai multe persoane au pastruns dupa ce au fortat usa cu o ranga, dupa care au furat un seif in care se aflau aproximativ 80.000 de lei si au reusit sa fuga, relateaza Mediafax. La momentul jafului in casa de schimb valutar nu se afla nicio persoana.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, jaful s-a produs in jurul orei 06.00, fiind anuntat de o persoana care locuieste in imobilul respectiv, chiar deasupra centrului comercial in care functioneaza si casa de schimb valutar.

Anchetatorii au stabilit ca hotii au patruns in incinta fortand cu o ranga doua usi de acces, dupa care au sustras o cutie de valori, in greutate de aproximativ 35 de kilograme, in care se aflau, in lei si valuta, aproximativ 81.000 de lei.

Atacatorii au reusit sa dispara inainte ca politistii sa ajunga la fata locului.

Societatea respectiva era dotata cu camere de luat vederi, avea paznic si era racordata la o firma de paza.

"Anchetam si aceasta situatie pentru ca paznicul plecase de la obiectivul sau si dadea o mana de ajutor la descarcarea unui camion cu marfa, la un magazin din apropiere, iar reprezentantii firmei de paza cu care societatea avea contract au venit abia dupa o ora desi alarma se declansase", a declarat comandantul IPJ Constanta, comisar-sef Dumitru Catana.

El a mai precizat ca fima respectiva, SC "M&S Exchange", a mai fost jefuita in trecut, de fiecare data hotii plecand cu sume mari de bani.