Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a aflat, luni dimineata, la Palatul Victoria, unde ministrii s-au reunit, incepand cu ora 10:00, intr-o sedinta speciala in care s-au aprobat modificarile aduse Codului Muncii, anunta Mediafax. Prezenta lui Blejnar la sediul Guvernului vine la o zi dupa ce Andreea Paul-Vass, consilierul pe probleme economice al primului ministru, a dezvaluit, intr-o emisiune televizata, ca activitatea sefului Agentiei Naţionale de Administrare Fiscală este verificata de Corpul de Control al premierului.

Andreea Paul Vass a declarat duminica seara, la Realitatea Tv, ca prim-ministrul a trimis un corp de control la ANAF, unde se fac verificari, vizata fiind activitatea lui Sorin Blejnar: "Intotdeauna cand exista o suspiciune de inadecvare intr-o functie de magnitudinea celei detinute de domnul Blejnar in mod evident ca interesul premierului este maxim. Da si este normal sa fie astfel de anchete".

Premierul Emil Boc declarase, sambata, ca in cazul in care Parchetul sau DNA ii va trimite o sesizare cu privire la urmarirea penala a sefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis: "Daca Parchetul sau DNA imi va trimite o sesizare cu privire la inceperea urmaririi penale, la fel cum am procedat in cazul oricarui demnitar impotriva caruia se incepe urmarirea penala, va fi demis".

In ultima perioada, presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de fosti si actuali angajati din Vami ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care acesta le-a respins de fiecare data.