Completul Curtii de Apel Pitesti, condus de judecatorul Dumitru Diaconu l-a laudat pe presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu in motivarea deciziei de revocarea a mandatului de arestare preventiva, potrivit tvr.ro. Nicolescu a dat dovada de "probitate morala si deontologie profesionala deosebite, astfel ca nu se poate vorbi de un pericol public concret", au explicat judecatorii in motivarea deciziei de punere in libertate a sefului CJ Arges.

Constantin NicolescuFoto: Agerpres

"Nicolescu a fost senator, este presedintele CJ Arges, este cetatean de onoare al municipiului Pitesti si al localitatilor Slobozia si Cosesti. A sprijinit activitati sportive, culturale, religioase si de invatamant, a promovat obiceiurile traditionale si valorile democratice in Romania. Acestea demonstreaza ca recurentul (Constantin Nicolescu- n.r.) este o persoana apreciata in societate, respectata, dand dovada de o probitate morala si deontologie profesionala deosebite, astfel ca nu se poate vorbi in cazul de fata de un pericol social concret pentru ordinea publica, pe care l-au presupune lasarea sa in libertate", si-a motivat completul Curtii de Apel Pitesti decizia de a revoca mandatul de arestare emis pe numele lui Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges.

Judecatorii au tinut cont si de starea de sanatate a lui Nicolescu, care a fost internat la Spitalul Floreasca dupa ce i s-a facut rau in sala de judecata cand a aflat decizia de arestare a Tribunalului Arges.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges continua recuperarea la domiciliu dupa externarea din Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, unde a suferit o interventie chirurgicala pe cord, potrivit Agerpres. Nicolescu a fost externat inca de la sfarsitul saptamanii trecute si se afla la domiciliul sau din municipiul Pitesti, unde continua recuperarea, starea lui fiind monitorizata de medici, conform unor surse apropiate presedintelui CJ Arges.

Tribunalul Arges a dispus, pe 27 ianuarie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Constantin Nicolescu, retinut de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Pe 2 februarie, Curtea de Apel Pitesti a admis recursul fata de masura arestarii preventive dispusa de Tribunalul Arges, Constantin Nicolescu urmand sa fie cercetat in stare de libertate.

Presedintele Consiliului Judetean Arges este acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unitati de invatamant, in baza unor acte false potrivit carora acestea ar fi fost afectate de inundatiile din 2005 si a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.