Fostul director al Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova Diana Severin sustine ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, este regina si ca in 2009 un apropiat al acestuia i-a solicitat demisia din functia de sef al Vamii Ploiesti pentru ca nu a luat "spaga" si nu a dat mai departe, relateaza Mediafax.

Diana Severin, care a fost sef al Vamii Ploiesti intre 25 mai 2009 si 25 mai 2010, cu o intrerupere de o luna, intre 15 iulie si 13 august 13 august 2009, a declarat, joi, ca in iulie 2009 un apropiat al lui Sorin Blejnar, respectiv Stefanita Prisacaru, la acea vreme seful Compartimentului Verificari Interne din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, ar fi chemat-o la Bucuresti, unde s-a intalnit cu ea nu la sediul ANV, asa cum stabilisera initial, ci la un restaurant din magazinul Unirea, Prisacaru cerandu-i demisia din functia de sef al Biroului Vamal Ploiesti.

"Mi-a spus ca nu corespund cerintelor ANAF, ca nu am luat spaga si nu am dat mai departe. Mi-a cerut sa-mi dau demisia, spunandu-mi ca e cea mai asteptata demisie, Blejnar o asteapta, intrucat exista un inlocuitor al meu care a plecat deja spre Ploiesti. In aceeasi discutie domnul Prisacaru mi-a mai povestit ca, cu o seara inainte, a fost la Ploiesti, unde a dejucat un accident de masina care urma sa mi se intample", a declarat Diana Severin.

Aceasta a adaugat ca atunci cand a realizat ce i se poate intampla a demisionat din functie si ca, ulterior demisiei, ar fi mers la Sorin Blejnar si i-ar spus despre demisia sa, iar Blejnar i-ar fi raspuns: "Pai daca nu ai cotizat!".

Intrebata cine este regina coruptiei din vami, Diana Severin a raspuns: "Dupa ceea ce mi s-a intamplat, in urma afirmatiilor lui Blejnar si ale lui Prisacaru, consider ca Blejnar este regina".

"Eu am fost eliminata din sistem pentru ca nu m-am numarat printre verigile slabe. Nu au putut sa ma controleze si am fost incomoda. In plus, presedintele Blejnar mi-a spus ca scriu prea mult, ca lucrurile se pot rezolva si vorbind", a mai sustinut Busoi.

Procurori din structura centrala a DNA si politisti din cadrul IGPR au facut, joi la pranz, mai multe descinderi in Vama Ploiesti.

Directorul Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, a fost ridicat de catre anchetatori si adus la DNA Bucuresti, unde este audiat.

Cornel Costea ocupa aceasta functie ca interimar din vara anului 2010, el nefiind angajat al Autoritatii Nationale a Vamilor, ci detasat dintr-o structura a ANAF, sustine vicepresedintele UNPR Sorin Chivu.

Cornel Costea o inlocuieste ca interimar pe Diana Severin.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, raspunzand acuzatiilor lui Victor Ponta, ca nu el este "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami si ca daca exista un grup de persoane implicat in "piramida spagilor" organele de urmarire penala trebuie sa-si faca treaba "pana la capat".