Inculparea in cazul vamilor nu se face in functie de cine este 'regina' sau de cine este 'la partide', ci se face in functie de probe, iar, daca nu exista probe, DNA nu inculpa, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, procurorul sef Daniel Morar.

"Actiunea de la vami este una de o amploare fara precedent. Este o actiune de investigatie pura de natura penala, de natura criminala care a pornit de la persoane cu atributie judiciara. Sunt actiuni programate de procurori si de ofiteri de politie judiciara. Colaborarea a fost cu Politia de Frontiera", a precizat procurorul sef al DNA, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, DNA a detinut probe 'deocamdata' doar impotriva politistilor de frontiera de la Vama Albita, desi date au existat si in urma cu doi ani si in urma cu trei ani.

"Activitatea determinanta aici a fost investigatorul sub acoperire si alte tehnici speciale", a precizat Morar. El a sfatuit reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor sa o lase "mai moale" cand declara ca actiunile de la vami continua.

El a sfatuit reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor sa o lase "mai moale" cand declara ca actiunile de la vami continua.

"Imi place sa cred ca cei de la MAI se refera, atunci cand spun ca actiunile vor continua, la activitati de prevenire si de control. Ei nu au de unde sa stie ca vor continua activitatile de la vami. Probabil ca nu vor mai spune, nu ar trebui sa spuna chestia asta. Nu cred ca ati auzit un procuror in tara asta - de la procuror de caz la cel general - care sa spuna ca actiunile de la vami vor continua si nici nu veti auzi niciodata, pentru ca noi chiar tinem la reusita unei actiuni si nu este in interesul nostru sa spunem. Si probabil ca ar fi bine ca si cei de la MAI sa o lase mai moale cu actiunile", a spus seful DNA.

El a afirmat ca, in cursul diminetii de joi, a aflat ca o actiune de control se desfasoara la Vama Ploiesti. "Si eu am aflat in aceasta dimineata. Este vorba de o actiune de constatare la Vama Ploiesti", a adaugat Morar.