Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a negat joi ca ar fi regina de care vorbesc anchetatorii din scandalul vamilor si a rugat organele de ancheta sa isi faca datoria pana la capat.

"Neg, cu toata convingerea, implicarea mea in problemele din sistemul vamal si fiscal. Nu sunt 'regina' si nu cred ca exista o astfel de persoana. Daca exista o astfel de persoana sau grup de persoane implicate in piramida spagilor, rog organele de urmarire penala sa isi faca treaba pana la capat", a declarat seful ANAF, prezent la raportul de bilant al Garzii Financiare pe 2010.

Referitor la descinderile de joi de la Vama Ploiesti, Sorin Blejnar a spus ca, daca organele de urmarire penala au informatii privind incalcarea legii, seful ANAF le roaga sa isi faca datoria.

"Niciunul dintre angajatii din vami cercetati in prezent nu au fost angajati in timpul mandatului meu. Sunt angajati de 10-15 ani. Da, exista coruptie, au fost descinderi, dar noi dorim sa facem curatenie si nu inteleg de ce toate acuzele sunt directionate catre noi", a precizat seful ANAF.

Procurori DNA si politisti fac, joi, mai multe descinderi in Vama Ploiesti. Sunt vizate firme de import-export de legume si fructe, dar si angajati ai Autoritatii Vamale. Directorul Punctului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, a fost ridicat de procurorii DNA.