Mita era denumita "coffee" si era "traditie" la Vama Albita, astfel ca politistii de frontiera o primeau de la aproape fiecare trecator sau comerciant si daca nu cereau, sumele primite fiind intre 10 lei si 100 de euro, se arata in referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventiva, relateaza Mediafax.

Procurorii anticoruptie noteaza in referat ca la Vama Albita se respecta "traditia", ca si in celelalte puncte vamale cercetate pana in prezent.

Banii erau preluati din pasaport, colectati la sfarsitul turelor si redistribuiti uniform tuturor celor implicati in grupare, se mai arata in referatul procurorilor.

Procurorii anticoruptie fac cercetari in cazul a 53 de politisti de frontiera de la PTF Albita, printre care si comisarul sef de politie Daniel Cristian Corbean, seful Politiei de Frontiera Albita, acuzati de luare de mita si sprijinire a unui grup infractional organizat. Dintre acestia, procurorii au retinut 40 de persoane, alte 13 fiind lasate libere, cu interdictia de a parasi tara.

Curtea de Apel Bucuresti a emis pana in prezent 15 mandate de arestare preventiva si urmeaza sa decida daca si ceilalti 25 de politisti de frontiera vor fi arestati.

Update: Ordonantele de retinere pentru 15 politisti de frontiera de la Albita, printre care si seful PF Albita, Daniel Corban, au expirat, iar acestia au fost lasati sa plece de la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta sa decida, miercuri, la ora 14.00, daca acestia vor fi arestati preventiv.