Daca e sa ii raspund domnului Ponta, i-as spune ca principalul meu obiectiv e sa asigur o corecta colectare a taxelor. Probabil ca dl Ponta mi-ar pune in carca si uciderea Elodiei ca procuror ce e. Dar am treburi mai serioase de facut", a declarat marti seful ANAF intr-o conferinta de presa.

Sorin Blejnar (foto arhiva)Foto: Agerpres

Blejnar a respins si ideea aducerii de vamesi straini in punctele romanesti de trecere a frontierei. "​Nu cred in externalizarea serviciilor vamale. Trebuie ca angajatii din vami sa constientizeze faptul ca e nevoie de oameni corecti care sa isi faca datoria. De dat afara nu ii pot da, ca nu ma lasa actualele legi. In acelasi timp, elementele banuite de coruptie trebuie eliminate. Tot ce pot sa fac este sa ii suspend", a mai spus seful ANAF.

Blejnar a mai spus ca din datele pe care le are, dintre cei anchetati, doar o cincime sunt vamesi, majoritatea covarsitoare apartinand politiei de frontiera. "Ieri la Albita au fost 53 de politisti de frontiera care fac obiectul anchetei. Numarul vamesilor care fac obiectul anchetelor este redus, fata de cel al politistilor. 20% sunt vamesi si 80% politisti de frontiera", a spus seful ANAF, Sorin Blejnar.