Bercea Mondial nu a avut niciun "folos" de pe urma faptului ca a fost botezat de Mircea Basescu, dovada fiind faptul ca acum este inchis, a declarat luni presedintele Traian Basescu, intrebat cum comenteaza faptul ca in motivatia judecatorului se arata ca interlopul avea convingerea ca nu poate fi sanctionat de justitie, pe baza legaturilor de afinitate cu persoane cu functii publice care i-au botezat copiii.

"La ce persoana cu functie publica va referiti? Este persoana publica fratele meu?", a intrebat-o Traian Basescu pe ziarista postului de televiziune Antena 3.

"Este un om neimplicat politic, a botezat, dar asta nu i-a folosit lui Bercea Mondial la nimic. Constatati ca i-a folosit la ceva?", a intrebat din nou Basescu.

El a afirmat ca legea trebuie aplicata oricarui om, indiferent cine este si cine i-a botezat copiii: "Nu cred ca a avut vreun folos de pe urma botezului de anul trecut", a comentat Traian Basescu.

Intrebat daca Mircea Basescu are vreo legatura cu Vama Constanta, presedintele a raspuns: "Nici el, nici eu nu am facut vreodata casa buna sau prietenii cu oameni implicati in ilegalitati".

"Suntem doi comandanti de nava care am castigat suficient fara sa avem nevoie sa intram in diverse combinatii. Nu inteleg de ce a devenit o persoana publica...", a incheiat seful statului.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.

Bercea Mondial este cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din judetul Olt, presa relatand ca acesta a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.

El a fost arestat, duminica, de Tribunalul Olt intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa la omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes.