Birourile Executive ale federatiilor membre ale celor cinci confederatii sindicale se intalnesc luni, la ora 15:00, pentru a stabili calendarul de actiuni comune.

Cartel ALFA, CNSLR - Fratia, Blocul National Sindical, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Nationala Sindicala "Meridian" arata, intr-un comunicat, ca, in urma discutiilor cu prim-ministrul, a examinarii materialelor furnizate de Ministerul Muncii si a analizei referitoare la modificarile Codului Muncii, au constatat ca Executivul ar refuza sa tina cont de punctul lor de vedere si ar forta modificarea legislatiei muncii in sensul dorit exclusiv de Consiliul Investitorilor Straini si a Camerei de Comert romano-americane.

Sindicalistii spun ca toate propunerile lor au fost respinse, astfel ca au convocat la Bucuresti Birourile Executive ale federatiilor membre pentru a discuta despre "amenintarea grava a tuturor drepturilor lucratorilor, prin modificarea radicala a prevederilor din Codul Muncii si pentru a stabili un plan comun de actiuni de protest fata de deciziile luate de Guvernul Romaniei".

Pe de alta parte, premierul Emil Boc a anuntat ca de luni se va discuta in Coalitie despre promovarea Codului Muncii, iar dupa aceea vor fi discutii la nivel parlamentar.

El a adaugat ca noul Cod al Muncii pune accent pe performanta si calitate.

"Daca vrem sa fim competitivi cu ceea ce se intampla pe piata muncii europene si pe piata mondiala a muncii, trebuie sa utilizam criteriul performantei", a declarat premierul.