Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe mai multe artere din tara, unele drumuri fiind acoperite de un strat de zapada intre 1 si 3 centimetri, anunta Centrul Infotrafic. Politia Rutiera informeaza si ca organizeaza filtre, pe drumurile pe care se circula in conditii de iarna, pentru depistarea si sanctionarea soferilor care nu au autovehiculele echipate corepunzator pentru a circula in astfel de conditii.

In plus, este interzisa circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum (carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei), sa foloseasca in mod corespunzator atat sistemul de iluminare-semnalizare, cat si pe cel de climatizare-dezaburire, pentru a avea vizibilitatea si a putea fi observati in trafic, sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculul dinainte pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzatoare, sa verifice periodic acumulatorul masinii, pentru a nu avea surpriza neplacuta de a ramane blocati pe drum.

In plus, conducatorii auto sunt sfatuiti sa evite, pe cat posibil, conducera autovehiculelor in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari.