Viorel Andrei, fost director la o televiziune locala din Piatra Neamt si realizator de emisiuni, a fost arestat dupa ce s-a aflat timp de 10 ani in urmarire generala.

Potrivit unor surse din Politia Neamt, citate de Agerpres, numele adevarat al jurnalistului este Viorel Plescan, are 35 ani si este din Galati, oras in care a savarsit faptele penale pentru care a fost condamnat in 1999. Daca ar fi fost prins la sfarsitul lunii februarie, fapta pentru care a fost condamnat se prescria.

Potrivit anchetatorilor, Plescan a disparut in timpul procesului si i s-a pierdut urma.

In Piatra Neamt, Viorel Plescan s-a prezentat ca fiind Viorel Andrei si a lucrat la Radio UNU, Tele 7 Neamt si UNU TV Neamt, prezentand in CV faptul ca a lucrat la Radio Delta si Radio Contact.

De-a lungul anilor nu a fost un jurnalist controversat si a realizat emisiuni in special pe teme politico-administrative.

Din septembrie 2010, Plescan s-a retras din media si s-a dedicat afacerilor din domeniul consultantei, insa firma pe care o reprezenta era pe numele sotiei.

De altfel, in ultimii 10 ani, Viorel Plescan nu a avut contracte de munca in media, fiind doar colaborator fara contract.

Plescan a fost prins in 4 februarie 2010, in Focsani, de catre un echipaj al Politiei Rutiere, dupa ce acesta a fost depistat conducand un autoturism cu 155 kilometri pe ora in localitate. La verificarea actelor, politistii au constatat ca acesta a prezentat documente false si l-au condus la sediul Politiei Ramnicu Sarat, unde au constatat adevarata identitate.

Viorel Plescan a fost incarcerat la Penitenciarul Focsani pentru a-si ispasi pedeapsa de 8 ani, care s-ar fi prescris la sfarsitul lunii februarie 2011.

Plescan este cercetat acum pentru fals, uz de fals si conducerea unui autoturism fara a poseda permis de conducere valid.

Politistii au de desfasurat o ancheta minutioasa pentru a vedea ce s-a intamplat in realitate, in ultimii 10 ani, cu Viorel Plescan.