Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Aleksander Ciurilin, a afirmat, joi, ca Rusia nu impiedica aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana (UE).

"Nu exista nici o actiune a Rusiei care sa poata fi calificata ca impiedicare a Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeana", a spus diplomatul rus, care a mentionat ca tara sa "nu a fost impotriva iesirii din URSS a unor state foste membre si nu vede nimic in integrarea acestora in UE", relateaza Agerpres.

El a subliniat, insa, ca "o problema reala exista, Republica Moldova fiind inca membra a CSI (Comunitatea Statelor Independente)".

"Ce sa facem cu aceasta problema. Legaturile existente sunt mai importante decat ceea ce va fi. Trebuie sa cantarim", a spus Ciurilin, care a mentionat ca "CSI nu este doar o denumire, sunt zeci, sute de tratate economice, posibilitatea de a calatori in acest spatiu si de a-si cauta loc de munca".

Potrivit ambasadorului rus, lucrurile nu trebuie 'impinse spre manifestari de forta', in situatia actuala principalul lucru fiind acela de a da moldovenilor posibilitatea de a se dezvolta dupa cum doresc'.

Diplomatul rus a sustinut, joi, la Casa Titulescu, conferinta cu tema "Politica externa a Rusiei in contextul international actual".