Ramnicu Valcea isi face loc in randul oraselor turistice din tara noastra. Miercuri, primarul municipiului, Romeo Radulescu a anuntat ca videoclipul de promovare turistica "Vino La Valcea" a primit aviz favorabil de la CNA si ca in curand il vom vedea pe micile ecrane. "Il vom da tuturor televiziunilor care doresc sa-l difuzeze. E gratis pentru ca nu face reclama decat la oras", a declarat pentru HotNews.ro primarul Romeo Radulescu. Edilul mai spune ca spotul a fost facut cu specialistii proprii din primarie si ca ideea i-a venit dupa ce a a vazut "pe Eurosport acele reclame frumoase cu India si Singapore".

Vino la ValceaFoto: Captura Youtube.com

Descarca fisierul audio in format MP3

"Este prima etapa din programul de promovare turistica a comunitatii. Eu cred ca in cele 30 de secunde ale spotului am reusit sa comasam tot ce inseamna Ramnicu Valcea. Esentele se pastreaza in sticle mici, dupa cum era acea expresie. "Vino la Valcea" sau "Come To Valcea" vor putea fi vizualizate cat de curand pe site-ul primariei si in maxim o luna pe televiziuni la nivel national", a declarat Radulescu, citat de Agerpres.

Spotul video "Vino la Valcea" face o sinteza de 30 de secunde a orasului si prezinta diverse imagini ale urbei cu edificii culturale si monahale, parcuri, date despre comunitate, cateva posibilitati de petrecere a timpului liber, dar si cadre cu echipa de handbal Oltchim Ramnicu Valcea, una dintre putinele echipe de sport din tara care realizeaza performante la nivel international an de an.

"Am decis elaborarea unui astfel de spot imediat dupa finalizarea Strategiei de sport-cultura. Pe noi ne intereseaza ca Ramnicu Valcea sa devina un oras turistic. Am considerat necesar un asemenea spot. El a fost facut oarecum in graba. Anul acesta vom face unul mai bine pus la punct, dar pentru inceput este o secventa destul de buna", a declarat pentru HotNews.ro, Romeo Radulescu.

Primarul din Ramnicu Valcea ne-a mai spus ca spotul a ajus deja la televiziunea de stat si spera ca de luna viitoare el sa fie difuzat.

"Il vom da tuturor televiziunilor care doresc sa-l difuzeze. Este gratis doarece nu face reclama decat la oras, nu face reclama la altceva. Nu este niciun buget. Ne propunem sa atragem cati mai multi oameni care sa vina sa vada orasul. Este un oras foarte frumos in care ai ce sa faci, in care nu te plictisesti. Este normal ca noi sa-l promovam. Pana la urma trebuie sa stim sa ne vindem produsul. Zona Ramnicului este zona cu cele mai multe manastiri din tara raportat la regiuni. Mai multe decat in Moldova. Avem foarte multe legate de istoria Romaniei si ar fi pacat sa nu le promovam", a mai declarat Radulescu.

"Vino la Valcea" - productie in-house dupa o idee deja testata pe piata

Spotul "Vino la Valcea" are si o varianta similara in engleza, "Come to Valcea", insa edilul valcean ne-a precizat ca publicul tinta este format din romani: "Nu ma refer la straini, pe mine ma intereseaza romanii, eu sunt un patriot. Avem si o versiune in engleza ca pe TVR International va fi publicat in limba engleza. In primul rand ma adresez populatiei din Romania".

Clipul de promovare face parte din Strategia Culturala a orasului Ramnicu Valcea a carui buget este de aproximativ 450.000 lei pe tot anul, insa recunoaste ca spotul video a fost o productie in-house dupa o idee preluata de la reclamele tarilor exotice pe postul Eurosport.

"Materialul video l-am facut noi cu specialistii nostri din primarie. Este facut de noi, avem aici un om foarte talentat. Ne-au mai ajutat si colaboratori de-ai nostri. Noi aici in provincie facem totul cu bani putini pentru ca nu avem, nu ne putem permite. M-am uitat pe Eurosport si am vazut acele reclame frumoase la India, la Singapore si la alte tari si am considerat si ca Ramnicu Valcea poate sa faca acest tip de reclama", a declarat Romeo Radulescu.

In plus, primarul din Valcea a mai precizat pentru Agerpres ca "pe drumurile nationale, europene vor aparea panouri cu reclama focusata pe Ramnic. Ramnicu Valcea va deveni o destinatie de excelenta pentru turisti".

Ramnicu Valcea sau Hackerville

Noua campanie turistica a orasului Ramnicu Valcea vine dupa ce la sfarsitul lunii ianuarie, revista americana de tehnologie Wired publica un reportaj in care povestea cum s-a transformat orasul in Hackerville. Articolul detaliaza evolutia criminalitatii informatice, metodele folosite de hackeri si consecintele pe care le-a avut asupra zonei si asupra reputatiei Romaniei, atat online, cat si in plan international.

"Ramnicu Valcea are doar 120.000 de locuitori, dar in lumea expertilor in securitate din intreaga lume are un alt nume: Hackerville. Orasul este plin de escroci online care bantuie strazile in masini europene scumpe [...] Masinile scumpe sufoca strazile din centrul orasului - BMW-uri, Audi-uri si Mercedes-uri conduse de tineri pe la 20 de ani cu lanturi de aur la gat. Imi intreb soferul de taxi daca toti acesti tineri au job-uri foarte bine platite, iar el rade, facand semn cu mana ca si cum ar scrie pe o tastatura. "Fura bani de pe internet", spune el. Asa isi incepe calatoria in Romania reporterul revistei Wired, Yudhijit Bhattacharjee.

Reportajul integral poate fi citit aici.

Ramnicu Valcea - orasul cu primul primar PDL ajuns dupa gratii

Mircia Gutau (PDL), fostul primar al municipiului Ramnicu-Valcea, a fost condamnat la inceputul anului de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) la trei ani si jumatate de puscarie pentru luare de mita. Condamnarea este o premiera nationala, fiind primul primar PDL care a ajuns dupa gratii. Aceeasi pedeapsa a primit-o si complicele sau, Nicolae Dicu, fost viceprimar al Ramnicului. Potrivit hotararii ICCJ, in cazul primarului judecatorii au scazut din condamnare perioada retinerii acestuia si cea in care a fost arestat preventiv (7 iulie-10 noiembrie 2006).

In februarie, dupa ce a fost condamnat, Mircia Gutau a fost numit cetatean de onoare al municipiului Ramnicu Valcea. Pentru a-i putea acorda aceasta onoare, reprezentantii Primariei din Ramnicu Valcea au modificat regulamentul de acordare a titlului si anume subpunctul "j" care stipula ca distinctia nu poate fi acordata unui cetatean care a primit condamnari penale. "Este o initiativa a societatii civile, pe care noi o respectam. Consider ca (Mircia Gutau n.r.) il merita pentru ca a facut foarte multe pentru acest oras", a declarat primarul interimar de atunci Romeo Radulescu, precizand ca mai multe ONG-uri din oras au strans peste 25.000 de semnaturi pentru aceasta initiativa. Decizia a fost votata de cei 14 membri PDL ai Consiliului Local, reprezentantii de la PSD si PNL preferand sa se abtina. In postul de primar al municipiului Ramnicu Valcea a fost ales Romeo Radulescu, obtinand 19.514 voturi valabil exprimate (55,9%).