Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a respins ca nejustificata plangerea formulata de parintii Madalinei Manole impotriva deciziei anterioare a procurorilor de clasare a dosarului privind moartea artistei. In urma cu o luna, procurorii au inchis dosarul si au dispus neinceperea urmaririi penale.

"In urma analizarii criticilor formulate de petitionari, acestea au fost apreciate ca nefondate, solutia dispusa de procuror fiind legala si temeinica", se arata intr-un comunicat de miercuri al Parchetului Capitalei, citat de Agerpres.

Pe 20 ianuarie, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus neinceperea urmaririi penale impotriva vreunei persoane in dosarul privind decesul artistei Madalina Manole.

"Prin rezolutia din data de 19 ianuarie a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, s-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru infractiunea de omor, prevazuta de art. 174 din Codul Penal, intrucat decesul numitei Magdalena Anca Mircea nu a fost consecinta vreunei fapte prevazute de legea penala", se arata intr-un comunicat al Parchetului remis la acea data.

Potrivit raportului de autopsie medico-legala intocmit de Serviciul de Medicina Legala Ilfov, moartea artistei a fost violenta si cauzata de insuficienta cardio-respiratorie acuta consecutiva intoxicatiei cu carbofuran.

Magdalena Mircea - cunoscuta publicului drept Madalina Manole - s-a sinucis in dimineata zilei de 14 iulie 2010, chiar de ziua ei de nastere. Ea a inghitit intre 350 si 400 de mililitri de pesticid. Artista a fost gasita moarta de sotul ei, in locuinta lor din localitatea Otopeni.