Liderul sindical Vasile Marica nu are calitate de invinuit in niciun dosar instrumentat de procurorii Anticoruptie, a declarat marti pentru Agerpres Livia Saplacan, purtator de cuvant al DNA. Potrivit unor surse judiciare, Marius Ungureanu nu a depus pana acum denunt la DNA si nici in trecut.

Presedintele Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica, a fost acuzat marti de fostul sef al Vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, de santaj si colectare a mitei in punctele vamale.

Acesta a sustinut ca Vasile Marica lucreaza prin interpusi in sistemul de colectare a mitei si ca el "ofera promovare pe post, protectie in caz de restructurare, are oameni si in comisiile de disciplina", influentand stabilirea vinovatiei sau nevinovatiei unor oameni.

"Marica a santajat toti directorii ANV, indiferent de culoare politica", "stia secunda de secunda tot ce se misca in punctele vamale, pe langa amenintarile de proteste", a spus Ungureanu.

El a precizat ca a mai facut un autodenunt in 2003, dar nu s-a intamplat nimic. Acum, el s-a autodenuntat la DNA: "Sper ca de data aceasta lucrurile sa se clarifice".

Liderul Sed Lex, Vasile Marica, aflat la Slatina, a replicat, marti, acuzatiilor de coruptie care i-au fost aduse de fostul sef al vamii Giurgiu, Marius Ungureanu, respingandu-le si sustinand ca la mijloc ar fi vorba de o "razbunare personala" din partea lui Ungureanu.

Vasile Marica crede ca acuzatiile de coruptie i-au fost aduse acum pentru ca el este cel mai vocal lider sindical si pentru ca l-a acuzat si presedintele. El a afirmat ca nu crede ca va fi chemat la parchet pentru ca nu exista niciun probatoriu si a dezmintit faptul ca a primit bani aratand ca si-a luat credit pentru a-si construi casa.