Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat marti in carucior la cel de-al optulea termen al procesului in care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa. Omul de afaceri a lipsit de la termenul precedent, dupa ce s-a internat invocand o fractura de rotula.

Pe hol, Sorin Ovidiu Vintu s-a intalnit cu Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, care apare in interceptarile din acest dosar, cu care a dat mana si a schimbat cateva amabilitati.

Ora 13.45 Instanta i-a permis lui Vintu sa paraseasca sala de judecata, dupa ce acesta a invocat ca are dureri la picior si nu poate participa la sedinta.

"Si soldatii, in razboi, cand sunt raniti, mai intai sunt tratati si abia dupa aceea impuscati", i-a spus Vintu judecatoarei, in momentul in care a cerut sa fie lasat sa paraseasca sala de judecata.

Pe hol, Vintu a facut o scurta declaratie de presa:

  • "Acest proces nu are nicio legatura cu justitia, este doar consecinta luptei mele directe cu regimul Traian Basescu. Domnia sa a inceput o vanatoare impotriva mea folosind toate institutiile coercitive. Incepand de azi, am inceput si eu o vanatoare impotriva lui si a tuturor care il sprijina".

Avocatii lui Vintu au formulat o cerere de recuzare a judecatoarei, motivand ca aceasta ar fi fiica unui pagubit FNI. In dosar este implicat Nicolae Popa, supranumit "Parintele FNI".

Ora 15,30 Procesul in care Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului s-a amanat pentru miercuri, cand Tribunalul Bucuresti se va pronunta pe cererea de recuzare.