Liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, respinge acuzatiile ca ar fi primit mita de la fostul vames Marius Ungureanu si pune acuzatiile acestuia pe baza unei "uri personale" si a unei incercari de a se pune bine cu puterea.

"Niciodata in Romania nu voi putea fi acuzat de un puscarias", a declarat Vasile Marica, la Realitatea TV, afirmand ca in 1996 sindicatul de-abia se infiintase si avea doar 15 membri.

Liderul sindical a spus ca il cunoaste foarte bine pe Ungureanu de la Vama Mocanasu - "era cel mai mare traficant de tigari din vama".

El sustine ca Ungureanu a fost dat afara de Nini Sapunaru - "si bine i-a facut" - "iar eu ca lider am fost nevoit sa-l sprijin".

"El crede ca din cauza mea i se trage arestarea pe care o are", a comentat Marica, adaugand ca acuzatiile acestuia provin din "o ura personala".

"L-am dat de multe ori afara, a incercat sa ma inregistreze, sa ma santajeze. Asta e stilul lui de a incerca sa santajeze pe toata lumea prin inregistrari", a continuat liderul sindical, care spune ca Ungureanu "nu are nici cea mai mica proba".

Cu toate acestea, el spune ca nu il va da in judecata pe Marius Ungureanu, pentru a nu-i oferi acestuia ocazia sa se laude in fiecare zi ca "se judeca cu Marica".

"Incearca probabil sa se puna bine cu puterea", a mai spus liderul Sed Lex.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui Traian Basescu, potrivit caruia "regina" de la vami s-ar putea afla in randul sindicatelor, Vasile Marica a spus: "Presedintele tarii in '96 - '99 - 2000 era ministru si putea sa ia masuri de pe atunci daca eram implicat in ceva".