Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a afirmat, joi, la TVR, ca dosarele privind coruptia de la vami sunt din 2007, 2008, Directia Generala Anticoruptie sesizand procurorii anticoruptie, iar daca sunt lucruri stiute de la frontiera, acestea trebuie probate, scrie Mediafax.

Intrebat unde duc firele anchetelor la vami, la ce nivel, Morar a spus ca nu poate sa dea astfel de informatii, "presa speculeaza" si "daca le-ar sti, nu le poate spune".

"Este o ancheta strict judiciara, nu are legatura cu agenda aderarii tarii noastre la Spatiul Schengen sau alte interese politice despre care se vorbeste", a precizat procurorul sef Morar la TVR.

In ultima saptamana, procurorii anticoruptie au pornit o ofensiva la vamile Siret, Stamora Moravita, Deta, Foeni si Naidas, in urma actiunilor acestora fiind arestati de judecatori 140 de persoane: politisti - mare parte politisti de frontiea-, vamesi, contrabandisti.

Daniel Morar a aratat ca, in ultimii cinci ani, au fost deferiti justitiei 80 de vamesi si 50 de politisti de frontiera, doar in 20 de dosare fiind pronuntate hotarari de condamnare, iar in patru cauze s-a decis achitarea.