Senatorul Mircea Banias a fost scos de sub urmarire penala pentru infractiunea de favorizare a infractorului in dosarul privind rambursarea de TVA de 60 milioane euro, a anuntat joi Directia Nationala Anticoruptie.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a patru inculpati in acest dosar, respectiv Said Baaklini, doi directori de la UCM Resita si directorul Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta.

"Fata de invinuitul Mircea Marius Banias s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru infractiunea de favorizare a infractorului. Din probele administrate in cauza a rezultat ca indiciile care au existat initial cu privire la savarsirea infractiunii mentionate au fost clarificate pe masura aprofundarii mijloacelor de proba, in sensul ca afirmatiile facute de invinuit reprezentau de fapt simple opinii ale acestuia si nu constituiau, in vreun fel, forme de interventie in favoarea inculpatului Said Baaklini", a explicat DNA.

La sfarsitul anului trecut, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus, la cunostinta acuzatiile senatorului PDL Mircea Banias, invinuit in dosarul privind vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, achizitie ce a condus la o restituire de TVA in valoare de 60 milioane euro.

Surse judiciare informau ca senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat la DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal pentru favorizarea infractorului.

Totodata, sursele citate au precizat ca parlamentarul a precizat anchetatorilor ca nu l-a cunoscut pe Said Baaklini.

In 13 decembrie, procurorul anticoruptie care ancheteaza vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, acesta din urma cerand o restituire de TVA de 60 de milioane de euro, a declarat, in instanta, ca senatorul PDL Mircea Banias e "faptuitor" si ca acesta este interceptat.