Procurorii DNA au emis ultimele ordonante de retinere pentru 22 de politisti de frontiera si vamesi de la Punctele de trecere a frontierei Moravita si Foeni, dar si persoane suspectate de trafic cu tigari, dintre care 12 au primit deja mandate de arestare preventiva iar alte trei persoane au fost lasate in libertate insa li s-a impus obligatia de a nu parasi tara. Alti 7 inculpati vor fi prezentati joi Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, anunta Agerpres.

Potrivit DNA, printre cele 22 de persoane reţinute se numără doi ofiţeri de poliţie de frontieră, respectiv Viorel Matei din cadrul PTF Moraviţa şi Florin Dan Pănescu din cadrul SPF Deta, şase agenţi de poliţie de frontieră de la Moraviţa, şi doi agenţi de poliţie de frontieră de la Foeni, acuzaţiile aduse de procurori fiind de aderare la un grup infracţional organizat şi luare de mită, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost reţinuţi pentru fapte similare cinci lucrători vamali de la Foeni şi patru de la Moraviţa, dar şi un agent de poliţie rutieră din cadrul IPJ Timiş, Poliţia Rutieră Deta, Ioan Ţăran, şi două persoane suspectate de trafic cu ţigări.

Până în prezent, numărul total al vameşilor şi poliţiştilor arestaţi a ajuns la 86, iar 4 au primit interdicţie de a părăsi ţara. Deciziile nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu recurs.