Politistii hunedoreni au intocmit, miercuri, dosar penal pe numele fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma pentru incalcarea interdictiei de intrare in Petrosani, dupa ce acesta a fost prins in trafic, marti seara, fara a avea autorizatie care sa ii permita tranzitarea localitatii, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Hunedoara, pe numele lui Miron Cozma a fost intocmit, miercuri, dosar penal pentru incalcarea interdictiei de intrare in municipiul Petrosani, dupa ce au fost facute verificari din care rezulta ca fostul lider al minerilor nu are dreptul sa intre in Petrosani pana in 1 decembrie 2012.

Conform politistilor, zona de pe Defileul Jiului in care Miron Cozma a fost oprit in trafic, marti seara, apartine de municipiul Petrosani.

In acest caz a fost intocmit dosar penal, urmand ca cercetarile sa fie continuate sub supravegherea Parchetului Judecatoriei Petrosani.

Politistii sustin ca Miron Cozma a fost oprit la un control de rutina.

Politistii hunedoreni au verificat daca fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a incalcat interdictia de intrare in municipiul Petrosani, dupa ce acesta a fost oprit, marti seara, in trafic, pe Defileul Jiului, in locul in care indicatoarele rutiere marcheaza intrarea in municipiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Hunedoara, Bogdan Nitu, in urma unui control de rutina facut, marti seara, de politisti de la circulatia rutiera, fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost oprit in trafic, pe Defileul Jiului, la intersectia DN 66 cu drumul forestier Polatiste, in timp ce se indrepta spre Bucuresti.

Zona respectiva reprezinta, conform indicatoarelor rutiere, intrarea in judetul Hunedoara si in municipiul Petrosani.

"Au fost intocmite acte de constatare in cauza si urmeaza sa facem verificari daca acea zona este pe raza municipiului Petrosani. Politistii au solicitat o autorizatie care sa ii permita accesul in Petrosani, iar conducatorul auto nu a putut-o prezenta", afirma Nitu.

Fostul lider al minerilor risca o pedeapsa cu inschisoarea intre o luna si trei luni sau o amenda pentru ca a incalcat interdictia de intrare in municipiul Petrosani, potrivit purtatorului de cuvant al IJP Hunedoara.

Miron Cozma a participat, marti, la funeraliile celor cinci mineri care au murit in explozia de la Mina Uricani.

Miron Cozma se afla sub o interdictie de cinci ani de a intra in municipiul Petrosani.