Nicolae Nixon, acuzat de procurorii DIICOT de trafic de minori, a primit o pedeapsa de trei ani cu suspendare si a fost eliberat imediat de Tribunalul Dolj, dupa ce magistratii i-au acordat circumstante atenuante pentru "conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii". Pedeapsa pentru acest cap de acuzare este inchisoare de la 5 la 15 ani, scrie Gazeta de Sud.

Nicolae Nixon, de 36 de ani, din Craiova, a fost arestat pe 9 august 2010, fiind acuzat de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova si politistii de la Crima Organizata de trafic de minori. In cursul anului 2009, Nixon a dus mai multe minore in Marea Britanie, la Birmingham, cu promisiunea ca le va gasi un loc de munca, dar acolo le-a exploatat sexual. Potrivit procurorilor, fetele erau batute si arse cu tigara pana cand acceptau sa se prostitueze in folosul lui Nixon.

In momentul in care a fost retinut de politistii de la Crima Organizata, mai multi prieteni ai lui Nixon i-au atacat pe oamenii legii cu bate si scanduri rupte din garduri.

El a fost trimis in judecata pe 2 septembrie 2010 pentru o singura infractiune - trafic de persoane. Hotararea a fost pronuntata pe 4 februarie iar judecatoarea Camelia Bichea Cojocaru l-a gasit vinovat pe Nixon de acuzatiile care-i erau aduse de procurori.

Magistratul i-a acordat insa circumstante atenuante, bazandu-se pe "conduita buna a infractorului inainte de savarsirea infractiunii" si i-a redus pedeapsa sub minimul de cinci ani. Nixon a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, judecatoarea dispunand "punerea de indata in libertate a inculpatului", dupa aproape sase luni de arest preventiv. Instanta a respins cererea de despagubiri formulata de victima.

Sanctiunea cu suspendare a fost imediat atacata cu apel de procurorii DIICOT.

Judecatoarea Camelia Bichea Cojocaru este cea care de trei ori la rand a dispus eliberarea din arest a inculpatilor din dosarul "TVA pentru ziaristi", convingand pana la urma Curtea de Apel Craiova sa se ralieze opiniei sale.

Tot ea, in 2007, l-a arestat pe Genica Boerica, insa hotararea sa avea atat de multe vicii de procedura incat Curtea de Apel Craiova l-a eliberat imediat.