Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins marti contestatiile primilor 15 arestati in cazul de coruptie de la Politia de Frontiera Siret, in care sunt cercetate in total 59 de persoane, anunta Mediafax. Politistii de frontiera Elena Cosmicius, Mihai Doru Tocila, Elena Cosic, Andrei Ciobanu, Sorin Sumaniuc, Iulian Radu, Matei Constantin Florin, Vasile Secrier, Constantin Doru Andrisan, Virgil Jitariuc, Adrian Holca, Daniel Grigoras, Toader Ilieis, Cristian Filipoaia si Vasile Ovidiu Sasu au fost arestati, vineri, de catre un judecator al Curtii de Apel Bucuresti.

Cei 15 au facut recurs impotriva acestei decizii, insa contestatiile lor au fost respinse de instanta suprema. Si ceilalti 44 de inculpati in cazul de coruptie de la Vama Siret au contestat la ICCJ deciziile de arestare preventiva.

Procurorii DNA efectueaza cercetari penale fata de 59 de persoane in acest caz, intre care un comisar de politie de frontiera, lucratori de politie la Punctul de trecere a frontierei Siret-Suceava si lucratori vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.