Presedintele Traian Basescu s-a intalnit sambata, la Palatul Cotroceni, cu o delegatie a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Administratia Prezidentiala. La inceputul intrevederii cu Traian Basescu, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat ca tara noastra a indeplinit sarcinile privind deficitul bugetar: "Guvernul a facut eforturi in privinta deficitului bugetar. Observam rezultatele acestor eforturi si ar fi cazul ca Guvernul sa ia in calcul noi investitii in perioada urmatoare", potrivit Agerpres.

La randul sau, Traian Basescu a recunoscut ca autoritatile romane au probleme in a aplica procedurile la nivel local privind implementarea programelor de investitii cu bani europeni si ca sunt probleme si cu cele doua companii pe care Guvernul vrea sa le creeze in domeniul energiei.

La inceputul intalnirii, presedintele roman a dat mana cu membrii delegatiei si i-a intrebat apoi cat de departe au ajuns cu negocierile pentru un nou acord. "Am ajuns foarte departe. Am constatat progrese facute de partea romana", a raspuns un reprezentant al delegatiei, mentionand ca un subiect important care a fost discutat este cel legat de sectorul energetic.

In acest context, seful statului a spus ca partea romana are probleme legate de companiile energetice. El le-a spus membrilor delegatiei ca "daca noile companii energetice vor fi blocate mult timp in justitie, este mai bine sa fie luate decizii administrative decat sa se astepte, pentru a nu bloca intregul proces".

In cursul zilei, Jeffrey Franks a discutat cu ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, iar la finalul intalnirii seful delegatiei FMI a declarat doar ca "s-au facut evaluari".

Vezi mai jos declaratiile facute vineri de Ialomitianu dupa intalnirea cu Franks.