Teo Trandafir se recupereaza bine si ar putea reveni in tara "curand", anunta Mediafax, citand un comunicat dat publicitatii de AKH Viena, Spitalul Universitar din capitala Austriei unde aceasta este internata din 11 ianuarie.

"Teo Trandafir se recupereaza bine in urma bolii care initial i-a pus in pericol viata. Am tratat cu succes infectia generalizata si suntem fericiti ca febra i-a scazut - recuperarea ei continua cu succes", a spus profesorul Michael Gnant, de la departamentul de chirurgie al clinicii. "Ea a fost supusa unei proceduri endoscopice si ar putea fi transferata in tara curand", se arata in acelasi comunicat, emis pe 1 februarie.

Intr-un comunicat dat publicitatii de medicii austrieci pe 24 ianuarie, se indica faptul ca starea de sanatate a lui Teo Trandafir s-a imbunatatit, functiile vitale au fost stabilizate, a inceput sa se hraneasca normal si merge fara ajutor, iar daca raspunde in continuare la tratament ar putea fi externata din Clinica AKH din Viena in sapte-zece zile. Medicii spuneau atunci ca a avut o recuperare spectaculoasa de la transferul ei de la sectia de Terapie Intensiva in salon.

"Suntem foarte multumiti de progresele sale, iar pericolul imediat pentru viata ei a fost indepartat cu succes", a spus profesorul Michael Gnant, de la Departamentul de Chirurgie, citat in comunicat.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie. Ea a fost internata la Terapie Intensiva in clinica din Viena, iar echipa medicala a optat pentru tratament, si nu pentru interventie chirurgicala.