Motivarea judecatorilor Tribunalului Arges in cazul arestarii presedintelui CJ Constantin Nicolescu. De ce il considera judecatorii pericol social. Vezi in text documentul integral

de Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 31 ianuarie 2011, 16:08 Actualitate | Esenţial


Tribunalul Arges a facut publica motivarea judecatorilor in cazul arestarii preventive a presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu. Judecatorii au retinut ca Nicolescu a savarsit fapte de coruptie de “o mare gravitate” in forma continua. Judecatorii au mai mentionat si ca “Nu putem face abstractie de nemultumirea pe care ar trezi-o in randul persoanelor oneste, care apeleaza cu buna credinta la serviciile autoritatilor publice”.

ÎNCHEIERE Tribunalul Arges


Din motivarea judecatorilor:Fata de cele mai sus expuse, instanta apreciaza ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art. 143 c.proc.pen., dar si cele prev. de art. 5 paragraful 1, lit.c din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, in sensul existentei acelor motive verosimile de a banui ca inculpatul a comis o infractiune. Reamintim ca, potrivit practicii CEDO, motivele verosimile la care fac referire dispozitiile art 5 paragraful 1 lit c din Conventie nu trebuie sa aiba forta unor probe care ar justifica trimiterea in judecata ori condamnarea. (CEDO cauza Murray c Regatului Unit).

Sub aspectul disp. art 148 lit f Cod pr pen, masura arestarii preventive poate fi dispusa daca pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita este inchisoarea mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea in libertate a inculpatului prezinta pericol concret pentru ordinea publica.

Prima conditie este indeplinita, intrucat, faptele pentru care este cercetat inculpatul sunt sanctionate de lege cu inchisoare mai mare de 4 ani. In ceea ce priveste conditia ca lasarea in libertate a inculpatului sa prezinte un pericol concret pentru ordinea publica, este adevarat ca pericolul pentru ordinea publica nu se confunda cu pericolul social ca trasatura esentiala a infractiunii, insa aceasta nu inseamna ca in aprecierea acestui pericol se poate face abstractie de gravitatea faptei, cu atat mai mult cu cat disp art 136 alin 8 Cod pr. pen. impun analizarea acestui criteriu la alegerea masurii preventive.

La stabilirea pericolului concret pentru ordinea publica nu se pot avea in vedere in mod exclusiv datele ce sunt legate de persoana inculpatului, cum se sustine, ci si datele referitoare la acuzatiile ce i se aduc acestuia, iar instanta tine sa sublinieze ca, potrivit practicii CEDO, prin gravitatea lor deosebita si prin reactia publicului la savarsirea lor, anumite infractiuni pot sa suscite o tulburare sociala de natura sa justifice o detentie provizorie, cel putin pentru o perioada de timp.

De asemenea, retinem ca asupra inculpatului planeaza si suspiciunea savarsirii unor fapte de coruptie care in opinia instantei, au o mare gravitate, data fiind repetabilitatea si amploarea acestora, modalitatea si imprejurarile concrete de sarvarsire a presupuselor fapte - utilizarea calitatii de functionar public in scopul obtinerii unor foloase cu titlu de mita - care duc la diminuarea prestigiului de care ar trebui sa se bucure autoritatile publice, ce au menirea sa deservesca cetatenii acestei tari cu respectarea dispozitiilor legale.

Nu putem face abstractie de nemultumirea pe care ar trezi-o in randul persoanelor oneste, care apeleaza cu buna credinta la serviciile autoritatilor publice, lipsa de reactie a organelor judiciare sesizate cu savarsirea unor fapte de natura, gravitatea si amploarea celor mai sus prezentate, mai ales ca masura arestarii preventive nu exclude o doza semnificativa de exemplaritate.

In acest sens invocam dispozitiile art 16 alin 2 din Constitutia Romaniei, care prevede ca nimeni nu este mai presus de lege. Cum legea procesual penala nu excepteaza de la luarea unor masuri preventive, persoanele care se bucura de un anumit statut social si cu privire la care sunt indicii temeinice de savarsire a unei infractiuni, apreciem ca si in aceasta speta instanta nu poate face abstractie de dispozitiile Fundamentale ale Romaniei.

Desi inculpatul nu poseda antecedente penale, provine dintr-o familie organizata, este bine orientat din punct de vedere socio-profesional, instanta apreciaza, fata de cele mai sus expuse, ca in acest moment procesual se impune luarea masurii arestarii preventive fata de inculpat si nu este oportuna aplicarea unei alte masuri restrictive de drepturi asa cum au solicitat aparatorii inculpatului.

Apreciem ca pregatirea profesionala a inculpatului, persoana cu studii superioare, nu este in masura a fundamenta concluzia ca acesta poate fi cercetat in stare de libertate si contrar aprecierilor aparatorilor inculpatilor, socotim ca, tocmai datorita imprejurarii ca inculpatul are experienta vasta in domeniul administratiei publice, avea posibilitatea de a constientiza pe deplin care sunt consecintele desfasurarii in mod continuat a unor activitati ilegale.

De asemenea, instanta apreciaza ca aceasta masura preventiva se impune in scopul unei bune desfasurari a urmaririi penale, in conditiile in care persoana cercetata in prezenta cauza, care a exercitat de-a lungul timpului inclusiv functii de demnitate publica si pana in prezent o functie de inalta raspundere si de maxima vizibilitate la nivelul judetului Arges, are o infuenta deloc de neglijat asupra altor persoane cercetate penal in prezentul dosar.

In ceea ce priveste starea de sanatate a inculpatului, tinem sa precizam ca acesta nu a invocat nicio afectiune medicala in fata instantei de judecata si nici pe parcursul cercetarii sale de catre DNA. Chiar daca din punct de vedere uman, asemenea afectiuni (despre care am putut lua cunostinta gratie valului de informatii puse in ciculatie de mass-media in intervalul dintre data pronuntarii solutiei si data redactarii prezentei incheieri de sedinta) pot fi de inteles, consideram ca deocamdata, in aceasta faza a procesului penal, interesul public al mentinerii ordinii si al bunei desfasurari a procesului penal trece inaintea interesului privat al persoanei cercetate penal.

In acelasi sens apreciem ca o gravitate deosebita, susceptibila in a sustine arestarea preventiva, o are si ultima fapta imputata inculpatului prin actul de acuzare, referitoare la instigarea unui primar in scopul neindeplinirii atributiilor sale de serviciu, fapta despre care cercetarile penale efectuate pana in prezent au concluzionat ca ar fi fost savarsita in cursul lunii iunie 2009.

Totodata, nu este de neglijat nemultumirea pe care ar crea-o lasarea in libertate a inculpatului in randul celor fata de care s-a luat deja o astfel de masura preventiva chiar si pentru fapte de o gravitate mai redusa, ceea ce ar compromite ideea de dreptate, de combatere a fenomenului infractional.

In incheierea Tribunalului s-au retinut si sustinerile procurorilor pentru arestarea preventiva. Iata ce se mai mentioneza in incheierea judecatorilor:
 • S-a apreciat că pericolul concret pentru ordinea publică este evidenţiat în cauză şi de multitudinea actelor materiale de rezonanţa socială a faptelor grave de corupţie în rândul celor ce lucrează în domeniul administraţiei publice, a celor ce investesc sub orice formă în cadrul societăţilor comerciale, dar şi la nivelul întregii ordini sociale, într-un context în care imaginea societăţii româneşti este afectată de acuzaţii de corupţie tot mai frecvente, aşteptându-se la o reacţie cât mai promptă şi eficientă a organelor judiciare.
 • Totodată, pericolul pentru ordinea publică îşi găseşte expresia şi prin starea de nelinişte, de sentimentul de insecuritate în rândul societăţii, generat de faptul că persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită sunt cercetate în stare de libertate.
 • S-a apreciat că, cel puţin în vederea reducerii corupţiei din sectorul public, în condiţiile existenţei unui cadru legislativ menit a pune capăt fenomenelor de corupţie, se impune a se acţiona cu fermitate pentru a se evita recrudescenţa unui astfel de fenomen la nivelul întregii societăţi, astfel încât corupţia să devină un fenomen de masă.
 • De asemenea, pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal, măsura arestării preventive este justificată, fiind îndeplinite şi sub acest aspect dispoziţiile art.136 C.pr.pen.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


8148 vizualizari

 • -22 (34 voturi)    
  Daca as fi jurnalist as verifica (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:15)

  Sile [anonim]

  Cit timp e in alte state U E intre emiterea unei sentinte judeactoresti si aparitia publica a motivatiei acesteia.O zi buna !
  • -13 (27 voturi)    
   Justitie pentru mase (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:21)

   lucian11 [utilizator] i-a raspuns lui Sile

   "prin gravitatea lor deosebita si prin reactia publicului la savarsirea lor, anumite infractiuni pot sa suscite o tulburare sociala de natura sa justifice o detentie provizorie".

   Au dreptate. Sa ne aducem aminte cat de aproape am fost de o noua revolutie atunci cand Ridzi, Nastase sau Udrea au primit NUP.

   Pana acum mai mult s-au agitat in strada sustinatorii inculpatului, decat "oamenii onesti".

   judecatori pres + procurori carpa = Justite pentru cei prosti, da' multi.

   PENIBIL

   e suficient sa "planeze o suspiciune asupra ta" si ajungi la zdup instant...

   masele mereu vor un motoc.

   Hai cu minusurile "onestilor"...
   • -7 (9 voturi)    
    eu tot nu inteleg (Marţi, 1 februarie 2011, 8:43)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui lucian11

    nu inteleg de ce-l tin dupa gratii. pericol social au spus si ei ca nu este. parerea mea este ca din contra, daca-l lasa afara nu vor mai fi mitingurile psd deci va fi mai multa liniste sociala.
    cum ultima fapta s-a produs in iunie 2009, acum 20 de luni cred ca daca erau urme de sters le-ar fi sters demult. iarasi nu vad sensul.
    ca sa nu se supere cei care pentru care s-a luat aceasta masura - nu cred ca voicu s-ar supara.
    cand s-au gandit la supararea unora de ce nu se gandesc si la supararea lui ca impotriva altora nu s-a luat aceasta masura - ridzi, pasat, banias.
    cum dracu pe asta si pe voicu ii tin dupa gratii si pe ridzi, pasat si banias nu-i inchide nimeni? solomon a iesit si se parea ca facuse mai multe si mai recente.
    • -4 (6 voturi)    
     la fapt (Marţi, 1 februarie 2011, 9:59)

     prudent [anonim] i-a raspuns lui adrian

     sunt 900.000 euro bani europeni. OLAF nu iarta si nu uita, iar banii trebuie restituiti INTEGRAL, iar frauda cu bani europeni depaseste 4 ani de inchisoare. Interesant este de unde vor fi restituiti banii? NU din bugetul CJ Arges! firmele care au incasat (presupun ca au documente)? ar putea rezulta diferente intre ce au incasat si ce au scris (banii europeni vin NUMAI prin banca)?? patronii acelor firme vor prefera falimentul si puscaria sau ....? PS. OLAF este extrem de meticulos, chiar si lipsa unor semnaturi -nu mai vorbim de documente- duce la restituirea sumelor INTEGRALE. Mie mi se pare lamuritoare fraza lui Hrebe de la Pitesti: "ce daca a calcat un articol de lege?" PS2. Pt Pasat si Banias nu s-a ajuns inca la parlament, deci nu pot fi arestati, ceea ce nu inseamna ca nu se fac acte contra lor (pana si presa stie de aceste acte). Ridzi are un dosar ce merge inainte, parlamentul a respins al 2 -lea dosar. Perchezitia la Ridzi a fost refuzata ca si cea la Nastase. Solomon a iesit dupa SASE LUNI (sau te faci ca uiti?)
     • -2 (4 voturi)    
      Mai catolici decat OLAF...cand e vorba de altii (Marţi, 1 februarie 2011, 11:21)

      mil [anonim] i-a raspuns lui prudent

      Bani europeni...aha, pai sa vedem daca nu ne-am cautat singuri bube in cap pana le-am gasit:

      1) E vreo solicitare a OLAFului...sau afacerea celor 3 acoperisuri de scoli era inchisa de 5 ani? Daca nu, felicitari...welcome to "sa moara si capra vecinului" land!

      2) Prefectul argesului din acea vreme era PD-ist...el a semnat langa Nicolescu...ala e bine mersi?

      3) Iti atrag atentia ca daca refacerea a trei acopeisuri de scoli costa 900K...apoi paranghelia de 2 mai cu 2 concerte din care unu platit de PROTV...a costat 600K. Poate s-a furat si la acoperisuri dar in niciun caz 300K cat s-a furat la 2 mai. Cei doi banuiti nu beneficiaza de tratament egal pentru prejudiciu egal. Si aici nu vorbim numai de ridzi...vorbim si de subordonatii ei (incepand de la secretarul de stat), de firmele cu care au falsificat apelul de oferta. niciunu nu a vazut instanta, niciunu nu a fost arestat preventiv.
      • 0 (2 voturi)    
       putea sa coste si un euro (Marţi, 1 februarie 2011, 12:46)

       bulan [anonim] i-a raspuns lui mil

       la Pitesti sunt bani europeni (daca nu intelegi, iti repet, bani de la UE) controlati de OLAF!!!! la RIdzi nu erau bani europeni. Deci legi diferite, sanctiuni diferite. Bruxelles nu uita si nu iarta, indiferent de culoarea politica a portarului de stabiliment. Poate imi explici si mie cum se aresteaza preventiv o firma???? PS. Iar te instruiesc: pt. frauda de bani europeni -chiar si 5 centi- pedeapsa este mai mare ca 4 ani. La fraude interne e alta lege si depinde de marimea fraudei.
   • +1 (5 voturi)    
    Ce e lege nu'i tocmeala (Marţi, 1 februarie 2011, 9:22)

    FaraCoruptie [utilizator] i-a raspuns lui lucian11

    Legea s-o aplice cei ce au autoritatea necesara.
    Ce spunem noi are doar valoare de trancaneala.
  • +8 (12 voturi)    
   termen legal (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:32)

   cititor on-line [anonim] i-a raspuns lui Sile

   Eu cred ca intervalul intre emitere si motivare s-a incadrat in termenul legal. Termen legal aplicabil la TOTI.
  • 0 (2 voturi)    
   Baronul latifundiar (Marţi, 1 februarie 2011, 11:58)

   sarbul [anonim] i-a raspuns lui Sile

   Motivatia judecatorului este "varf de aisberg" din adevarata fata a "FARADELEGILOR".
   Acest BARON a dispus dupa bunul plac retrocedari de terenuri din institutele de cercetari (Maracineni si Stefanesti) in cardasie cu exMINISTRUL Agriculturii ILIE SARBU, socrul "micului TITULESCU". Socru a dispus ca PSD-ul sa atace pe toate fronturile, disperat ca se va ajunge la el si la ADI'bombo....
 • -20 (30 voturi)    
  ar trebui (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:18)

  Io [anonim]

  ca judecatorii care-si mai motiveaza deciziile cu parerea opiniei publice, sa fie schingiuiti prin metode medievale. Cam cat de tampiti ne cred?

  Sa ne lamurim: nenea ala probabil este 'guilty as sin', dar asta trebuie dovedit cu probe; parerile personale nu au ce sa conteze aici.
  • +21 (31 voturi)    
   ar trebui sa mergi la scoala (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:48)

   judecatorul suprem [anonim] i-a raspuns lui Io

   si sa inveti mai intai sa citesti, apoi sa incerci sa intelegi un text!
   motivatia judecatorilor mi se pare perfect normala, de bun simt.intr-adevar, speta umana, starea de sanatate a omului este regretabila.Dar faptul ca acesta a savarsit acte de coruptie nu poate fi trecut cu vederea.Argumentarea cu probe poate sa o ceara cel mult avocatul inculpatului, nu un pispirica de pe hotnews.ro
   • -3 (5 voturi)    
    pe "logica" ta (Marţi, 1 februarie 2011, 8:50)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui judecatorul suprem

    ar trebui ca motivatia judecatorilor sa para normal avocatului inculpatului si nu unui pispirica de pe forum. dar se vede treaba ca asta e valabil doar pentru neportocalii.
    deoarece asa cum bine spunea unul pe-aici - cei care n-au votat cu portocalii sunt prosti iar cei care au votat cu portocalii sunt destepti. asa ca normal ca voi, daca sunteti portocalii si va convine motivarea va puteti da cu parerea dar restul daca nu sunt porotcalii sunt pispirica si nu-si pot da cu parerea
  • +21 (31 voturi)    
   La puscarie cu ei (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:08)

   Rammy [utilizator] i-a raspuns lui Io

   Crezi ca judecatorii l-au arestat fara probe?Ce idee tampita.Cat ma bucur ca in sfarsit justitia incepe sa-si faca treaba.
   • +9 (13 voturi)    
    COMOTIE CEREBRALA REZOLVATA PRIN OPERATIE PE CORD (Luni, 31 ianuarie 2011, 19:07)

    carat [utilizator] i-a raspuns lui Rammy

    Din nefericire, faptul ca Nicolescu a fost operat cu o asa mare urgenta dupa diagnostice diferite si contradictorii date la intervale scurte de timp, (in f-ctie de cum reuseau doctorii sa se puna de acord cu ce ar trebui sa faca pentru a-l scuti de detentie - sau poate pt. a scapa de el post operator pt. a nu mai putea vorbi) l-au facut pe acesta *Inapt* pentru detentie.
    • 0 (6 voturi)    
     confunzi (Marţi, 1 februarie 2011, 8:45)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui carat

     una este un diagnostic primar si alta un diagnostig pus dupa investigatii. una este mi se pare mie ca a suferit de ceva si alta ce iese in urma electrocardiogramelor si electroencefalogramelor.
     la prima vedere si eu cred ca ai suferit o lobotomie dar probabil ca investigatiile m-ar contrazice
    • +2 (4 voturi)    
     detentie.. (Marţi, 1 februarie 2011, 9:17)

     csrmed [anonim] i-a raspuns lui carat

     cred ca au rezervat un pat in spitalul penetenciarului,...asa ar fi drept....
 • +31 (41 voturi)    
  motivare rezonabila, argumentata si de bun simt (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:22)

  ovidiu_mm [anonim]

  Parerea mea e intru totul de acord cu cea a judecatorilor. Desi nu sunt eu in masura sa judec.
  • +14 (20 voturi)    
   Hai ca nu ne-au trepanat pe toti inca (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:29)

   mil [anonim] i-a raspuns lui ovidiu_mm

   Vaz ca mai suntem vreo 3-4 care nu le inghitim cu apa rece.

   Cand Clopotzel facea lobby pentru rusi nu se indigna opinia publica ca a platit curentul mai scump ca sa il plateasca rusii mai ieftin...probabil ca nu ;)

   Las' ca vin postacii de la masa...atunci sa vezi prapad!
 • -19 (31 voturi)    
  Ridzi, Anastase nu starnesc nemultumirea onestilor (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:22)

  mil [anonim]

  Probabil ca persoanele oneste nemultumite ca Nicolescu nu intra in puscarie PREVENTIVA pentru suspiciuni de cateva mii de lei noi frauda, sunt PDListii din judet (preacinsititii imobiliaristi Andrei si Boureanu)...mai ales ca, cu scorurile astea Nicolescu strica piata.

  Vai ce amuzament de justificare ;) . Nu pe bune, cu putine modificari justificarea asta poate aparea in AC sau Kami...mai incercati dragi judecatori acoperiti. Puteti mai mult! Fiti mai originali. Parca as citi motivarea retinerii asistentei de la Maternitatea Giulesti a doua oara.
  • -18 (26 voturi)    
   Daca vrei... (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:32)

   Gigi Kent [anonim] i-a raspuns lui mil

   ...sa te distrezi cu adevarat mai bine citesti justificarea de la NUP-ul Elenei Udrea. Cel in care procurorul (o doamna parca) ne explica ca "strategia de turism" e foarte buna ...
  • +19 (25 voturi)    
   Daca ai fi echidistant (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:33)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui mil

   nu te/ai uita nicaieri!
   Ai critica si in stanga si in dreapta si la mijloc!
   Cum insa re doare doar de... portocale, iti aduc aminte ca mai exista si rosii, si galbeni si albastrii!
   Largaste/ti spectrul!
   Sa iti aduc aminte ca Ridzi si Anastase au scapat cu ajutorul pesedeilor?
   Oare de ce?
   • -12 (20 voturi)    
    Pe Clopotzel nu au scapat-o PSDii, sotto! (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:50)

    mil [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    Cand intre frauda prezumabila la ALRO sau la PIC e un factor de de 4 000 ...cand intre 2 mai si PIC e un factor 600. sunt foarte putin atent la culori! Si asa ar fi trebuit sa fii si tu...

    De ce a scapat cu ajutorul PSDilor? In comisia juridica are majoritate PSD, sau in plen?...a scapat cu ajutorul PDL-Buda si a lui UNPR-Nicolicea...a dat hotniuz in extenso cum au ascos-po basma curata pe Ridzio din comisie. De ce sa cred ca in plen PDL si UNPR ar fi facut altfel?

    Iar Anastase...nici nu a fost chemata la parchet macar...ca daca era dupa indignarea populara a oamenilor onesti, hoho, cred ca sta in preventiv pe viata.
   • +5 (9 voturi)    
    Cred ca a fost ceva de genul ... (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:51)

    GT2 [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    ... noi va scapam pe vo isi voi pe noi dar cei din urma nu s-au tinut de cuvant :)).

    La puscarie cu toti infractorii. Le vine randul la fiecare sa cada.
  • +4 (10 voturi)    
   Ai o problema cu onestitatea. (Luni, 31 ianuarie 2011, 18:41)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui mil

   Probabil ca esti un hot ordinar,daca fapta lui Niculescu poate fi considerata onesta.Iar stilul de a arata cu degetul in alta parte il au tot hotii.Pe ei ii auzi spunand intodeauna-dar pe X nu-l vedeti?Asa ca te dai usor de gol.Daca nu te pricepi ,nu te mai baga,ca-i faci mai mult rau lui Nicolescu,asa cum au facut si Ponta cu Nastase care ,daca taceau,poate ca Niculescu era judecat in libertate.Interventia lor a creat suspiciuni serioase,asa cum creaza si interventia d-ta.Mai ales ca prin modul de exprimare ,dai de inteles ca Nicolescu este vinovat,dar nu este singurul vinovat.Stai linistit,spune el cine mai este vinovat ca n-o fi prost sa faca puscarie pentru altii.
   • -4 (8 voturi)    
    Parca hotie mai pe fata ca la Anastase nu am vazut (Marţi, 1 februarie 2011, 2:19)

    mil [anonim] i-a raspuns lui mircea

    Nu am zis ca e un om onest...am zis ca oamenii onesti s-au idignat muuuuult mai tare pe hotia lu' Anastase din Parlament si aia nu a vazut nici macar procuroru...demisia nici vorba.

    Iar la ridzi au trimis oameni e-mailuri lui Boc peste 10K...nici macar nu si-a dat demisia in plin scandal ci dupa ce au prins-o procurorii pe interceptari.
 • -10 (22 voturi)    
  Panseuri... (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:25)

  Gigi Kent [utilizator]

  ...aaa...pai ziceti asa. Deci a fost arestat pentru a fi dat exemplu ("...masura arestarea preventive nu exclude o doza semnificativa de exemplaritate") si pentru ca cei care au fost deja arestati sa nu se simta discriminati ("nu este de neglijat nemultumirea pe care ar crea-o lasarea in libertate a inculpatului in randul celor fata de care s-a luat deja o astfel de masura preventiva "). Acum e totul limpede.

  Persoana onesta din mine (care apeleaza cu buna credinta la serviciile autoritatilor publice) este "multumita" si a rasuflat usurata.
 • -12 (24 voturi)    
  Halal motivatie: (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:26)

  danbaloiu [utilizator]

  "Suspiciune", "nemultumire", susceptibilitate" si ...din nou "nemultumiri". Este ilara aceasta motivatie!!! Astia nu pot fi numiti judecatori, ci caricaturi ale judecatorilor.
  Vai de capul lor.
 • +18 (26 voturi)    
  OPERATIA(UNEA) MONSTRUL (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:28)

  cmeha [anonim]

  PSD are toate motivele sa "se roage"(sau poate chiar sa "influenteze" cumva) ca operatia "sarmanului om onest" Nicolescu, sa nu reuseasca. Motivatia e simpla: daca Nicolescu moare in urma interventiei pe cord(care nu este tocmai o interventie banala, mai ales daca se ocupa de aceasta treaba vreun medic ginecolog, deoarece este la moda) PSD impusca 2 iepuri deodata: scapa de tot "DOMINO-ul" ce l-ar fi putut declansa acest Nicolescu si pune toata chestia in carca lui Basescu, care l-a nenorocit pe "bietul om". Deci atentie marita pe (ne)reusita operatiei "oropsitului" Nicolescu.
 • +16 (26 voturi)    
  motivare (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:31)

  bulinu [anonim]

  te contrazic... motivarea este logica - persoanele oneste care apeleaza la autoritati corupte se trezesc ca li se cere spaga sau sunt jefuite in favoarea altora care au dat spaga si deci sunt nemultumite... nu putea fi lasat in libertate un functionar corupt, ca ar fi continuat ilegalitatile, in detrimentul cetatenilor onesti
  asta e treaba justitiei, sa apere oamenii onesti de hoti... deci motivarea e cea mai buna posibila pe care am auzit-o vreodata
 • +16 (26 voturi)    
  Era si timpul... prea multe ilegalitati in Arges (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:32)

  Argesan [anonim]

  Era timpul sa se mai faca lumina si in Arges. Pic-ul de exemplu s-a construit abuziv pe terenul unor oameni care abia la CEDO au castigat despagubiri. Adica am platit toti, vrand-nevrand, ilegalitatile anturajului lui. Cu ocazia acestor lupte politice se mai face dreptate. Sper sa-i vina randul si lui Pendiuc.
  • -11 (15 voturi)    
   Si cine si unde (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:07)

   HESS [anonim] i-a raspuns lui Argesan

   Era magistratura Argeseana in cazul acestei incalcari a proprietatii.De ce nu sau motivat atunci.Sau doar se motiveaza cand Zeus da ordine.
 • -3 (17 voturi)    
  Placinta (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:34)

  smen [anonim]

  de ce nu e pericol public
  • -3 (15 voturi)    
   pentru ca (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:49)

   Analfabe [anonim] i-a raspuns lui smen

   A fost si bolnava cand era mica
   • +3 (9 voturi)    
    asa baieti (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:23)

    Viorica Alexandru [utilizator] i-a raspuns lui Analfabe

    vorbiti intre voi.
    in curand veti vorbi singuri.
    Placinta se judeca din alte motive.
  • -8 (16 voturi)    
   era mai simplu (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:00)

   om simplu [anonim] i-a raspuns lui smen

   era mult mai simplu sa se spuna clar in motivare: asa a dat SEFU' de sus ordin, nu balarii din astea,
   si mare dreptate ai tu, PLACINTA JR nu este pericol social?
   resul, vrajeala, abureala,
  • -6 (12 voturi)    
   A promis mami ca nu ii mai da cheile de la masina! (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:00)

   mil [anonim] i-a raspuns lui smen

   ...si sa calci lumea pe trotuar cu tramvaiul sau metroul...e mai greu!

   Si baiatu' era indragostit, da?...Se aude ca PSDistul de Cupidon, in licoarea in care si-a muiat sageata bagase etnofolclorice d'alea.
  • +3 (9 voturi)    
   Simplu bre smenar bolsevic (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:17)

   George [anonim] i-a raspuns lui smen

   Pentru ca nu e. Ai nedumeriri? Neclaritati? Documenteaza-te lepra bolsevica. Pana la urma n-am inteles... esti imbecil sau tampit? Sau si tu esti, ca idolul tau Vanghelie, de partea neregulilor?

   P.S. Ia-ti un job baietel! Ala de postac nu da bine la CV si nici nu-ti asigura viitorul asa cum iti imaginezi tu! Ce-o sa faci dupa ce idolii tai o sa infunde puscariile? Cine o sa te mai intretina?
   Recomandarea e valabila si pentru colegul tau de partid, postacul Gigi Kent, fumatorul ala inrait de tigari cu filtru de culoare rosie.
   • -4 (6 voturi)    
    Halal moderare...cu "imbecil sau tampit" (Luni, 31 ianuarie 2011, 18:40)

    mil [anonim] i-a raspuns lui George

    ...habar nu am ce vise umede are nea cu bolsevici (specie politica demult extincta), asa cum as vorbi eu de fascisiti sau legionari, ma rog. Opinia lui daca vede bolsevici peste tot, probabil se crede in uniunea sovietica....acu 70 de ani ca s-au terminat Napoleonii se pare, acu' trecura pe Antonescu.

    Lupta nene...da-l jos pe Stalin! Sa ne anunti cand l-ai terminat! Nu te lasa...vezi in transnistria sa nu iti scape iudeo-bolsevicii adunati strategic in ghetorui...

    In fine, "imbecil" sau "tampit" nu mi se pare adresari civilizate. Rog sa il corectati pe camaradu' de comentarii Georgica.

    Multumiri anticipate.
 • -3 (11 voturi)    
  Unde sunt oare oamenii onesti indignati? (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:36)

  mil [anonim]

  ...abia astept sa vad cum colcaie revolta ca a luat ala mita 1000 de euro acu 2 ani...in trezoreria CJ Arges. A mocnit ea ce a mocnit ...dar la motivare.. a izbucnit!
 • -5 (15 voturi)    
  Motivare ? (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:46)

  DRUS [anonim]

  Asta este Motivare ?
  Este grav ca si la ICCJ in procese civile prin care se desfiinteaza Decizii Definitive si Executorii ( !!!! ) nici macar NU se mai motiveaza si mai grav acolo unde se prevede a se demonstra reaua credinta nici macar NU se mai solicoita de catre instanta acest lucru.
  Cu alte cuvinte asa zisi judecatori procedeaza cum considera dumnealor ; NERESPECTAND jurisprudenta ICCJ sau nerespectand aplicarea anumitor legi ; ce sa mai vorbim de eventuale conditii de a judeca in conformitate cu vreun recurs in interesul legii.
 • -4 (14 voturi)    
  Din pacate .... (Luni, 31 ianuarie 2011, 16:50)

  nordest [anonim]

  .. mi se confirma zisele, uneori, malitioase: facultatile nostre de drept au devenit in cea mai mare parte "scoli profesionale de drepti". Au fost infintate precum apar ciupercile, cadrele didactice nu au mai ajuns, magistratii au devenit "titulari" intre doua mijloace de transport, titulari propriu-zis au devenit mediocrii din vremea trecuta (precum Boc), iar rezultatul sunt absolventii deveniti, culmea, magistrati precum acest judecator-varza. Eu nu sunt jurist, dar mi-e greata de o asemenea argumentatie. Am citit si eu mai demult declaratia drepturilor omului, sunt convins ca individul nu a citit-o in viata lui.
  BOALA CEA MAI GRAVA A ROMANIEI ESTE INCOMPETENTA. Basescu si PDL au ridicat INCOMPETENTA ca cel mai inalt standard de calitate. Doamne, daca pentru tranzitie, zicea cineva, ne-ar fi trebuit 20 de ani, pentru a scapa de acest standard ne trebuie 100 de ani.
  • +3 (5 voturi)    
   competenta... (Luni, 31 ianuarie 2011, 19:00)

   bug [anonim] i-a raspuns lui nordest

   Da, tot rromanul se pricepe la toate (de la fotbal, la drept si macroeconomie... si retur).
   Dar toti ceilalti sunt incompetenti (normal, pe langa competenta absoluta, toti ceilalti sunt incompetenti!).
   Necazul e singura exceptie la competenta "absoluta" a rromanului - nu se pricepe la singurul lucru la care ar trebui sa se priceapa si din care ar trebui sa isi castige existenta.

   P.S. - Noroc cu competenta celor ce ne-au guvernat 18 ani, si ne-au adus in pragul falimentului! (Felicitari exceptiilor)
  • +3 (3 voturi)    
   scoli profesionale?? (Luni, 31 ianuarie 2011, 21:48)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui nordest

   l-ai jigni pe tata care a fost f.f. priceput in meserie. Acum 60 de ani trebuia sa fii as la mate ca sa intri la profesionala, mai ales daca parintii nu aveau bani sa te tina la facultate, cele mai cautate erau scolile profesionale. Cred ca te referi la fabricile de diplome pe banda rulanta post-revolutie, asta e altceva...
   da boala cea mai grava e INCOMPETENTA si necompetitivitatea din pacate in toate domeniile.
 • +12 (18 voturi)    
  ayatolah ... (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:04)

  uzu [anonim]

  baronii de odinioara au ajuns astazi ayatolahi ...
  saracii de odinioara sunt tot saraci ... dar putin mai saraci.
  de vina, e tot guvernul ... adica nu, mai exact Boc.
  sau Basescu ...
  noi ne furam caciula de 20 de ani si vinovat e Boc.
  bine mah ...
 • -8 (14 voturi)    
  ,,Subit si deodata,, (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:04)

  HESS [anonim]

  Ia lovit CONSTIINTA pe magistratii din Arges.
  Exista destui naivi sa-i creada.
  Este bine ceeace se intampla acum.A dat boala intre haitele politice.Asa se vor elimina unii pe altii.Se vor manca intre ei.Pe astia din declaratiile lor ar trebuii la randul lor deferiti justitiei pentru complicitate ori pt lipsa chefului de MUNCA..Auzi la ei.Datorita faptelor repetate si deosebit de grave magistratii sau motivat.Deci Nicolaescu a comis fapte ilicite mai putin grave si in mod repetet iar atunci ce au facut MAGISTRATII?Dormit,complici,intors privirea.Deci Argeseniilor furati,fraudati,comiteti ilegalitati dar in masura bunului simt caci nimeni nu va va face nimic.Dar sa nu comiteti fapte deosebit de grave si in repetate randuri caci atunci magistratura isi va face datoria.Ce scuze idioate mai auzi ca parul iti albeste.Un fel de .,chiar daca comisia de cercetare a cresterii pretului benzinei va constata nereguli acesta va ramane neschimbat iar cei care au comis neregula nepedepsiti.
 • +6 (10 voturi)    
  Motivare corecta (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:21)

  George [anonim]

  Numai niste postaci imbecili ca HESS, smen si Gigi Kent se fac ca nu inteleg ca vremea lor a trecut. Ca vremea bolsevismului s-a dus. Justitia lucreaza si asta ii deranjeaza pe sclavii de pe forumuri ai tovarasaului Poanta si Antenescu, cele doua clone ale ticalosiei rosii care a pus tara asta pe butuci.

  P.S. Bai HESS, ce faci? Ai fugit de la pichet? Vezi ca te spun lu' tac-tu ala de Ponta! Ia-ti lozincile si pancarta la spinare si mars inapoi la galagie!!!! Insa nu uita sa-i iei cu tine si pe tovarasii tai de suferinta proletara smen si Gigi Kent.
  • -5 (7 voturi)    
   Iarasi (Luni, 31 ianuarie 2011, 18:27)

   HESS [anonim] i-a raspuns lui George

   Te-au scapat baietii de la Socola.Usurel sa nu-ti crepe vreo vena.Altceva in afara de cuvantul bolsevism sau comunism mai cunosti?Si binenteles injuraturiile de birjar.Ai ca trebuie sa fi foarte inteligent sa injuri.Pustiulica nu fa spume la gura caci habar nu ai pe ce lume traiesti.Auzi la tine ,justitia lucreaza.Poate in capul tau.Ia da un exemplu de un singur mahar lucrat de justitia ta harnica.Unul .Si nu uita tranchimanzinu //.Apropo americanii tai perd controlul in tariile arabe?Nu merita sa-ti ,,faci sange rece,,
 • +4 (6 voturi)    
  calitatea motivarii (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:29)

  dl [anonim]

  Calitaea juridica a acestei motivari cu referiri la cazuri CEDO mi se pare remarcabila.
 • +9 (11 voturi)    
  Am ajuns sa vad si asta: (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:34)

  Twisted [utilizator]

  "[...]interesul public al mentinerii ordinii si al bunei desfasurari a procesului penal trece inaintea interesului privat al persoanei cercetate penal."
  Daca toti judecatorii ar pune interesul public inaintea intereselor politicienilor, cred ca s-ar putea ajunge si la normalitate in tara noastra.
 • -4 (10 voturi)    
  Voi ati citit motivarea? (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:38)

  opiniatorul [anonim]

  "anumite infractiuni pot sa suscite o tulburare sociala de natura sa justifice o detentie provizorie, cel putin pentru o perioada de timp."
  Adica "faceti" miting? E ia de colea o detentie pentru o periada de timp, asa de control.
  Si asta e doar o perla. Sunt cam 2-3 pe paragraf.
 • -6 (10 voturi)    
  tara care bate campii (Luni, 31 ianuarie 2011, 17:44)

  cristi [anonim]

  In tara care bate campii, aka Romania nimeni nu vede problema adevarata: Sa-l judece si daca e vinovat de tribunal sa-l si inchida.

  Dar astia intai l-au inchis si apoi il judeca.... ceea ce seamana a Congo ...apropo de fanii acestui site..
  pentru ca ori fac cu toti asa (hoti, violatori, criminali, FALCA :) - nu m-amputut abtine ...ect), ceea ce nu se intampla azi in RO, ori ii arestam pe toti dupa ce tribunalul ii declara vinovati.

  Apropos de asta e greu sanu observi capentru cei apropiati puterii, justitia lucreaza normal, adica ii aresteaza dupa ce ii declara vinovati (mai putin Solomon, iar prietenii stiu de ce)
 • -5 (7 voturi)    
  URATA TREABA (Luni, 31 ianuarie 2011, 18:13)

  Prodan I [anonim]

  Eram convins ca justitia a actionat corect , deoarece sunt multe de reprosat presedintilor consiliilor judetene, indiferent de partidul din care fac parte. Motivarea prezentata este de rasul curcilor.Justitia isi da singura in vileag marea competenta.Daca o tine tot asa, lupta impotriva coruptiei chiar este o fraza de imbrobodire a populatiei. Ma asteptam la o motivare beton, care sa excluda orice comentariu, orice impotrivire, mai ales in plan politic. Cum justifica magistratii salariile si pensiile nemaipomenite prin astfel de gafe ? Ce sa mai crezi?
  • -5 (7 voturi)    
   Pai aici e spilul (Luni, 31 ianuarie 2011, 19:17)

   HESS [anonim] i-a raspuns lui Prodan I

   De rasul lumii .In ceeace au declarat magistratii.
   Motivatia.
 • +3 (7 voturi)    
  Motivul arestarii (Luni, 31 ianuarie 2011, 18:15)

  xian [utilizator]

  Furia oarba a unora este datorita si faptului ca odata arestat orice individ intra sub protectia unei paze si nu mai poate fi contactat de oricine si oricand ,paza fiind prezenta non stop chiar la usa salonului sau sectiei fie si de terapie .Asta este !
 • +2 (6 voturi)    
  nu sunt jurist si (Luni, 31 ianuarie 2011, 18:26)

  laurentiucat [anonim]

  nu prea as fi de acord cu arestarea preventiva..
  sa zicem ca e ok.
  nu ma refer direct la cazul niculescu dar ..
  vreau sa se adopte o responsabilitate administrativa si penala a procurorilor si judecatorilor care fac justitie la comanda politica,gresesc flagrant din necunoasterea legii,condamna abuziv si dau sentinte care duc la grave erori judiciare.
  daca tin bine minte asta a cerut si basescu la sedinta csm.
 • +6 (8 voturi)    
  cui ii este frica de nea Costica ? (Luni, 31 ianuarie 2011, 19:00)

  gigi [anonim]

  mie nu !
  dar unor sefi din psd (a se citi Nastase) se pare ca da,le este frica
  nea Costica nu este strain de practicile "baietilor cu ochi albastri" si se pare ca deja a sifonat. consecintele se vor vedea in preajma alegerilor de anul viitor,vizati fiind membri marcanti ai psd.
  nelinistea d-lui Nastase este elocventa ,dar de ce te temi nu scapi.
  ce-mi place ca DNA a inceput sa experimenteze pe bune intelegerile cu anumiti invinuiti,care-si negociaza pedeapsa .
  lui i-a venit rau cand realizat ce cutremur a provocat iar de asta si-a dat seama atunci cand astepta decizia judecatorilor.
  nea Costica este si a fost un tip discret dar orientat si bine ancorat in realitatile cotidiene
 • -2 (6 voturi)    
  Halal motivatie (Luni, 31 ianuarie 2011, 21:24)

  otto [anonim]

  Citez : " Totodata, nu este de neglijat nemultumirea pe care ar crea-o lasarea in libertate a inculpatului in randul celor fata de care s-a luat deja o astfel de masura preventiva chiar si pentru fapte de o gravitate mai redusa, ceea ce ar compromite ideea de dreptate, de combatere a fenomenului infractional."

  Adica, in traducere: daca am gresit in alte cazuri nu putem sa ne oprim acum, ca ne-am face de ras...
  Halal motivatie !
 • -1 (3 voturi)    
  gramatica si umorul involuntar (Marţi, 1 februarie 2011, 7:36)

  minus [anonim]

  "se impune a se actiona cu fermitate pentru a se evita recrudescenta unui astfel de fenomen la nivelul intregii societati, astfel incat coruptia sa devina un fenomen de masa."

  Vorbim de o lume care se cramponează de gramatica si virgule. Si din lumea asta iese o fraza din care înţeleg ca "se impune" sa se acţioneze cu fermitate [...] astfel încât corupţia sa devina un fenomen de masa". Sa speram ca nu va fi asa!

  Dar fermitatea este buna in primul rand pentru desfasurarea normala a activitatii parchetului.
  Care activitate normala presupunea ca daca -timp de multi ani- un om ca Nicolescu are castiguri ilicite, atunci se încalcă "ordinea de drept" datorita faptului ca respectivul este om politic.

  De ce atunci măsura arestării preventive si nu adunare de probe si judecare "pe fond"?
  Nu se impune sa acţionaţi sa faceţi asta, de mult timp?
 • -1 (3 voturi)    
  nu-l cunosc... (Marţi, 1 februarie 2011, 11:22)

  costica [anonim]

  e posibil sa fie murdar si bun de anchetat, dar motivarea suna a etica si morala, nu a lege !!! LEGEA, domnilor procurori trebuie invocata, nu morala !! De unde morala in politica romaneasca, asta ar fi ultimul lucru la care sa va ganditi si cu care sa argumentati, n-am chef sa dau exemple de MORALA politica in Romania, nu mi-ar incapea in numarul de cuvinte admis in comenatriu....
 • +1 (3 voturi)    
  Asul din maneca baronului (Marţi, 1 februarie 2011, 13:33)

  hotnewsfil [utilizator]

  Asul din maneca baronului /
  La banii si puterea pe care le are -ambele imense, baronul imbogatit din banii nostri, ai contribuabililor la bugetul tarii, acest om-lighioana care da sa crape de sanatate (stomacul lui, cimitir de bauturi si de mancaruri scumpe, care obstrueaza inevitabil circulatia sangelui) a avut, desigur, in ultimii ani, pusee de lesin care l-au trecut pe la vreun doctor-constatator. Doctorul i-a recomandat, cum scrie la carte, sa isi faca o examinare temeinica a starii de sanatate, s-o lase mai moale cu mancarurile si cu bauturile alese care il subjugau.
  Baronul stia bine ca traieste cu sabia deasupra capului. Dar, boala lui cea mai mare, cea care l-a impiedecat sa isi caute de sanatate este alta, nevindecabila ; 'boala de putere si de inavutire ultra-rapida, hotia'.Mai era dominat si de dorinta parinteasca, induiosetoare, de a-si proteja partidul care l-a facut "om".
  Pe masura ce se strangea latul DNA in jurul sau, baronul si-a transformat boala vaselor de sange in 'asul din maneca', tinut ascuns pentru a fi valorificat la mare nevoie. Doctorul Bradisteanu, monumentul moralitatii, atat de indatorat partidului, i-a sarit baronului in ajutor, a pus in valoare 'asul din maneca baronului', rezolvand doua probleme dintr-o singura lovitura (operatia) : l-a scapat pe baron de consecintele medicale nocive ale traiului excesiv de bogat alimentar si, ceea ce este infinit mai important, l-a scapat temporar de puscarie, pe fondul (atmosfera) varamului dezgustator facut de "ingerii" din PSD, cei care au intors pe dos dictonul latin prin care se afirma a-tot-puternicia justitiei, chiar cu pretul suprem al disparitiei lumii.
  "Piara justitia, traiasca lumea baronilor PSD !", acesta este dictonul care guverneaza partidul de vuvuzele neo-comuniste.
 • 0 (2 voturi)    
  NU se mai satura (Marţi, 1 februarie 2011, 16:00)

  basarrab [anonim]

  Boala cea mai grava a baronilor locali este ca nu se mai satura,de furat din avutul public.Nu cautati pareri de rau sau compasiune pentru cei multi si napastuiti,nu o sa gasitila ei asa ceva.Exista un carusel al hotiei ,al aranjamentelor,al legaturilor mafiote.Un singur scop,un singua tel ,profit maxim cu efort minim.Este vremea smecherilor,care au facut sa dispara fabrici ,uzine, combinate,flota,agricultura de stat,padurile,petrolul,telefoanele,tutunul romanesc,bancile romanesti bagate in faliment,etc. si pentru care nimeni nu a raspuns penal.Unde sunt,hotii,marii corupti,politicienii corupti,judecatorii corupti,ofiterii corupti,care pana si din sistemul de pensii au furat si inca demonstreaza ca nu le ajunge ,sunt langa noi.Rad de noi ca nu le vedem caracterul abject,lipsa de patriotism.Trasni-i-ar !
 • 0 (2 voturi)    
  motivare (Marţi, 1 februarie 2011, 16:46)

  Dan Georgescu [anonim]

  Motivarea judecatorilor este foarte subtire,contine generalitati si nu justifica arestarea unui OM.
  Care sunt probele concrete care au determinat completul de judecata sa ia decizia arestarii?
  In fata unei astfel de motivare,totul pare ca este un aranjament politic.
  Este regretabil ce se intimpla in justitia romana!
 • 0 (0 voturi)    
  Care-i raspunsul PSD? (Marţi, 1 februarie 2011, 19:43)

  mucenic [utilizator]

  Important este Nastase, Ponta, Antonescu si acolitii lor sa inteleaga acest document. Daca nu-l contesta s-au facut de rahat.
 • 0 (0 voturi)    
  scoala profesionala (Marţi, 1 februarie 2011, 22:21)

  misu [anonim]

  baiatul cu matematica la scoala profesionala.sa-ti spun eu care sunt de varsta presedintelui cj.in aniiaceia intradevar se facea carte.dar sa ma ierti,unul era nivelul la scoala profesionala,altul la liceu.la scoala profesionala trebuia sa sti adunarea scaderea,imultirea.nici vorba de ecuatii cu 3 necunoscute.poate la electrotehnica ,cu 2 necunoscute.profesionala era in primul rand un fel de premilitara,in care cei mari isi bateau joc de cei mici.meseria se invata in uzina dupa scoala.adevaratii profesori erau meseriasii de la care invatai meseria,ceea ce nu-i cazul presedintelui cj.el nu a fost nici tractorist ,nici frezor cum se zice.ii jigniti pe adevaratii meseriasi.atat.
 • 0 (0 voturi)    
  inchizitie (Miercuri, 2 februarie 2011, 12:46)

  Dedalus [anonim]

  "Totodata, nu este de neglijat nemultumirea pe care ar crea-o lasarea in libertate a inculpatului in randul celor fata de care s-a luat deja o astfel de masura preventiva chiar si pentru fapte de o gravitate mai redusa, ceea ce ar compromite ideea de dreptate, de combatere a fenomenului infractional."

  Dreptul penal este de stricta interpretare. Nu am gasit in textul incheierii nici o indicatie privitoare la pericolul social al lasarii in liberate (nu confund cu pericolul social al faptei, sa fim intelesi).

  Simplu spus, decizia nu este intemeiata legal si orice student in drept poate confirma treaba asta.

  Nu stiu daca este vinovat sau nu si nici nu ma intereseaza asta. Ma intereseaza doar faptul ca decizia se bazeaza pe o prevedere legala inexistenta.

  Stim asta de peste 5 ani: procuratura nu se mai oboseste sa caute probe, ci doar inventeaza ceva sa paote aduce persoana in arest, acest simplu fapt fiind de natura sa creeze o presiune psihica suficienta pentru a obtine marturii.

  Altfel spus, avem de-a face cu un fel de Inchizitie moderna. Nu cred ca e exclusiv politic determinata, ci e intr-o mare masura expresia lipsei de competenta profesionala a unora.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by