Meteorologii din judetul Covasna au inregistrat, luni dimineata, minus 25,2 grade Celsius la Intorsura Buzaului, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura din tara. In judetul Covasna, cele mai scazute temperaturi inregistrate luni dimineata au fost minus 25,2 grade Celsius la Intorsura Buzaului, minus 22 de grade Celsius la Sfantu Gheorghe si Baraolt si minus 20 de grade Celsius la Targu Secuiesc. Meteorologii se asteapta ca frigul sa persiste si in urmatoarele zile.

Primarul orasului Intorsura Buzaului, Leca Bancila, a declarat, luni, pentru Mediafax, ca nu sunt probleme cu furnizarea apei potabile sau a energiei electrice, cu toate ca in ultimele zile valorile termice au fost foarte scazute.

De asemenea, Bancila a subliniat ca Primaria dispune de lemne de foc pentru a-i ajuta, in caz de nevoie, pe localnicii cu probleme sociale, pentru ca acestia sa isi poata incalzi locuintele.

In luna ianuarie, cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata in 1963, respectiv in 1990, cand termometrele aratau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona erau minus 36 de grade Celsius.