La 24 de ore dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, liderii PSD din judet au organizat o celula de criza condusa de primarul Pitestiului Teodor Pendiuc. Primarii din judet au fost convocati la o sedinta secreta la care a participat Victor Ponta presedintele PSD. La intrunire si-a facut aparitia si Viorel Hrebenciuc. HotNews.ro a intrat in posesia unei inregistrari facute de unul din pesedistii prezenti la sedinta secreta in care Victor Ponta ii ideamna pe primari sa declanseze revolta anti-Basescu si anti-PDL.

Victor Ponta captura YouTubeFoto: Hotnews
  • Vezi in articol inregistrarea.

Listen!

Ora 10:30 Liderii PSD Arges sunt in conferinta de presa cu ziaristii locali. Lia Olguta Vasilescu spune ca pesedistii sunt in stare de legitima aparare. “Cum credeti ca au reactionat cei 10 mii de pesedisti din judet cand au vazut ca Nicolescu a facut infarct. Suntem in stare de legitima aparare”. Primarul Pitestiului Teodor Pendiuc anunta ca urmeaza o intalnire cu primarii si liderii PSD din judet, insa intalnirea va fi cu usile inchise la care presa nu are acces. Un parlamentar PSD de Arges povesteste cum a reusit sa intervina la o televiziune si sa sustina cauza presedintelui CJ.

Ora 11:00 In fata cladirii teatrului Alexandru Davila cativa simpatizanti PSD asteapta sa intre la sedinta. In sala sunt prezenti in jur de 250-300 de membri pesedisti. Presa este poftita sa iasa din sala in afara de jurnalistii partidului. Organizatorii impart primarilor foi care contin indicatii care insa sunt tinute departe de ochii presei.

Ora 11:30 In sala se anunta ca Victor Ponta va ajunge in Pitesti la ora 13:30. Intre timp la teatru ajunge Viorel Hrebenciuc lider PSD care dupa alegerile din 2009 nu a mai fost prezent in lumina reflectoarelor.

Ora 12:00 Intre timp in capitala mai multi lideri PDL fac declaratii pe marginea cazului Nicolescu. “Fără nicio dovadă, fără nicio probă, lideri ai PSD şi PNL încearcă să exploateze mediatic şi politic o acţiune normală a justiţiei. Opoziţia încearcă să manipuleze opinia publică amestecând un miting paşnic al celor de la Mioveni, cu arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean şi un incident medical. La aceasta au adăugat şi acuzaţii politice absolut aberante fără bază reală", a afirmat Emil Boc. Declaratiile presedintelui PDL sunt sustinute de Elena Udrea si Raluca Turcan.

Ora 13:40 Teodor Pendiuc il intampina pe Victor Ponta. Liderul PSD face cateva declaratii. “Asta e Boc, imaginea de azi a lui Emil Boc e identica cu imaginea acelei femei de serviciu din Parlament care a sters sangele de pe jos dupa ce Sobaru s-a aruncat din balcon. Acum Basescu si Morar au sangele celor care li se opun iar Boc vine sa stearga sangele pentru ca dumneavoastra (presa, n.r.) sa nu mai filmati”, a declarat Ponta in fata teatrului din Ploiesti.

Ora 14:00 Viorel Hrebenciuc se adreseaza primarilor si membrilor PSD din sala: “Am venit aici fara sa am aprobarea presedintelui Victor Ponta. Am venit pentru ca am simtit ca trebuie sa fiu alaturi de organizatia de Arges cea mai buna organizatie PSD din toata tara si sa va asigur de tot sprijinul. Ce vreau sa va spun despre Costica Nicolescu? Organizatia de Bacau este alaturi de el. Adica acuma il acuza de fondurile PHARE. Ce daca a mai incalcat un articol de lege? Nu a dus acasa ci a facut pentru oamenii din judet”.

Ora 14:15 La microfon este invitat Victor Ponta: “Trebuie sa le aratam ca nu ne este frica si ca ce ni se intampla noua li se poate intampla tuturor romanilor. L-am vazut aseara pe Costica Nicolescu si vreau sa va transmit multumirile lui si ale mele pentru curajul de care ati dat dovada aseara. Trebuie sa transformam asta in razboiul romanilor cu Basescu si PDL. Nu conteaza ca iarasi au luat un primar din sala sau daca va cheama la DNA. Eu zic ca putem merge toti la DNA. Protestul nostru trebuie sa fie impotriva PDL. Vrem o justitie adevarata nu una care sa ii apere pe Mircea Andrei, pe Udrea, pe Ridzi si pe ceilalti. Nu lasati sa se creada ca aparam pe cineva ca e pesedist. Aparam un om cinstit si o sa aparam orice om cinstit impotriva lu' Basescu. Pana la urma cand ii vom invinge trebuie sa ii pedepsim pe cei care ne-au adus in aceasta situatie. [aplauze din sala]”

Ora 14:20 In Bucuresti agentiile de presa anunta ca mai multi primari din Arges sunt citati la DNA in dosarul lui Nicolescu.

Ponta intreaba sala cum sa procedeze partidul? Unde sa protesteze? Sala ii raspunde: La pedeleu! Cineva urla: Sa iasa Mircea Andrei din judet, sa plece! In final Ponta spune ca protestul trebuie sa se concentreze la Curtea de Apel la judecarea recursului dar si la sediile PDL.

HotNews.ro a intrat in posesia inregistrarii intregului discurs sustinut de Victor Ponta in sedinta secreta cu primarii PSD din Arges. Asculta mai jos!

Listen!

Ora 14:30 Cei 300 de pesedisti parasesc sala. Urmeaza declaratia oficiala a lui Victor Ponta: “Aici vorbim de o valoare fundamentală pentru care oamenii au murit în 1989: aplicarea legii şi garantarea libertăţii fiecăruia dintre noi. Nu pot să accept vreodată că cineva poate să-şi piardă libertatea, că i se poate aplica abuziv legea doar pentru că nu este de acord cu Traian Băsescu, cu Mircea Andrei sau cu oricine altcineva”, declara presedintele PSD. Ponta anunta si proteste in toata tara si il acuza pe Mircea Andrei ca are contracte cu Consiliul Judetean Giurgiu in valoare de 125.000 de euro.

Ora 14:45 Victor Ponta si liderii PSD Arges se indreapta spre sediul partidului unde are loc o sedinta. Intre timp primarii PSD din judet se intorc la munca.