Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, a facut un accident vascular cerebral ischemic, el suferind de hipertensiune arteriala si avand si alte afectiuni coronariene, potrivit diagnosticului anuntat, vineri, de Spitalul de Urgenta "Floreasca" si citat de Mediafax.

Echipa medicala multidisciplinara care-l trateaza pe Nicolescu a stabilit ca acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronarian acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.

Dr. Constantin Olteanu - medic primar medicina de urgenta;

"Sunt efectele in timp ale unei hipertensiuni si ale unei dislipidemii, care au afectat atat vasele cerebrale cat si pe cele ale inimii", a explicat reprezentantul Spitalului "Floreasca".

Acesta a precizat ca pacientul este in continuare internat la Sectia de terapie intensiva cardio-vasculara, fiind supravegheat.

Starea pacientului este evaluata periodic, pentru a se stabili ce tratament se potriveste cel mai bine situatiei sale, medicii luand in calcul posibilitatea unei interventii chirurgicale, daca starea celui internat o va impune.

Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seara, de magistratii Tribunalului Arges, decizia fiind atacata cu recurs de catre avocatii sai la Curtea de Apel Pitesti.

Presedintelui CJ Arges i s-a facut rau, la scurt timp dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea sa preventiva. Ulterior, si sotiei acestuia i s-a facut rau. Cei doi au fost transportati cu ambulante la Spitalul Judetean din Pitesti, iar ulterior presedintele Consiliului Judetean Arges a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitala.

Dr. Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanta Arges afirma, joi seara, ca Nicolescu a facut un atac de cord.

Constantin Nicolescu a fost stabilizat in cursul noptii, este constient si va supus unor investigatii suplimentare pentru ca medicii sa vada care este starea organelor interne sau daca sunt tulburari de coagulare, a declarat vineri medicul Serban Bradisteanu.

Nicolescu va fi supus unor investigatii suplimentare, printre care un computer tomograf si o ecografie, pentru a vedea care este starea organelor interne sau daca sunt tulburari de coagulare.