Medicul Gabriel Popa, Seful Serviciului de Ambulanta Arges, a declarat vineri pentru HotNews.ro ca presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu - pentru care Tribunalul Arges a emis un mandat de arestare preventiva nu a suferit un atact de cord - nu a suferit un stop cardiac, ci doar a lesinat. “In toata acesta perioada nu s-a pus problema unui stop cardiac. Absolut in nici un moment”, a declarat Gabriel Popa. El a mai mentionat ca in opinia sa de medic, viata liderului PSD nu a fost pusa in pericol.

Gabriel Popa, seful Ambulantei ArgesFoto: Hotnews

UPDATE "Eu nu dau diagnostice medicale asa cum face Emil Boc care, din cate vedem, da chiar si sentinte", a afirmat vineri Victor Ponta, intrebat cum comenteaza declaratiile medicului Gabriel Popa.

Reamintim faptul ca joi seara televiziunile de stiri au relatat ca seful CJ Arges Constantin Nicolescu a suferit un infact la scurt timp dupa ce judecatorul a citit sentinta prin care era arestat preventiv pentru 29 de zile.

Declaratiile medicului Gabriel Popa:

  • A existat un prim apel facut prin sistemul 112 la ora 19:05 pentru o persoana necunoscuta cu o stare de lipotimie aflata in incinta Tribunalului Arges. In patru minute, echipajul ambulantei a ajuns acolo. S-a constat ca este vorba despre Constantin Nicolescu, care acuza un disconfort toracic si acuza o stare general usor modificata. In urma consultului medical a fost preluat si transportat la Spitalul Judetean. Nu a necesitat manevre terapeutice speciale pe timpul transportului.
  • Pacientul a fost predat medicilor de la UPU. Au fost facute investigatii cerute de medicii de la UPU. Ulterior acestia ne-au solicitat sa il transportam la Spitalul Floreasca. In jurul orei 22 a fost predat Spitalului Floreasca.
  • As vrea sa mentionez ca in toata aceasta perioada nu s-a pus problema unui stop cardiac. Absolut in nici un moment, nefiind necesare manevre speciale in astfel de situatii.

Medicul a explicat ca echipajul care a ajuns la Tribunal a constatat ca presedintele CJ Constantin Nicolescu era intr-o stare de lipotimie, ceea ce inseamna “o stare de lesin”. “Electrocardiograma nu a aratat elemente care sa dovedeasca o afectiune cardiaca acuta pe timpul transportului catre spital. Ulterior, medicii de la spital, in urma investigatiilor pe care le-au considerat necesare, au solicitat transport spre Bucuresti. Pe drum, starea pacientului a fost buna, nefiind nevoie de manevre medicale speciale.”

Intrebat daca viata lui Constantin Nicolescu a fost vreun moment in pericol, seful Ambulantei Arges a raspuns urmatoarele:

“Domnul Nicolescu s-a aflat in permanenta intr-o stare clinica generala stabila. Nu au fost elemente medicale care pe mine ca medic sa ma faca sa cred ca viata dansului a fost acut in pericol.”​

UPDATE: Gabriel Popa, fost senator de Arges, este senator PDL si are un proces pe rol impotriva lui Constantin Nicolescu (vezi aici mai multe amanunte)