Primarul Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca problema cainilor comunitari ramane, ceea ce inseamna ca "legea nu functioneaza", iar in cazul in care de animalele sterilizate nu se ocupa cei care au semnat ca le iau in ingrijire, se ajunge la cazuri precum cel al femeii sfasiate de caini, potrivit Mediafax.

Sorin Oprescu a aratat ca animalele fara stapan sunt sterilizate, dar in continuare ramane o problema, pentru ca daca acestea sunt abandonate si nu primesc hrana si ingrijire, se ajunge la cazuri precum cel care a avut loc in curtea unui imobil al ADP Sector 5.

El a precizat ca sunt cazuri in care responsabilii de bloc semneaza ca iau in ingrijire cainii sterilizati, dar apoi nu se mai ocupa de ingrijirea lor:

"In problema cainilor, am inceput sa-i strangem si sa-i ducem la adapostul de la Fundulea. Vom incepe sa-i ingrijim acolo, iar atunci cand acel adapost va deveni functional il vom inchide pe cel din Pallady", a promis primarul Capitalei.

El a precizat ca in adapostul de la Fundulea, amenajat pe cele 14 hectare ale fostului institut de cercetare, vor incapea mai multe animale decat in alte locuri.

  • Femeie in stare critica la spital, dupa ce a fost muscata de maidanezi

O femeie a ajuns, miercuri, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala in stare foarte grava, cu traumatisme severe si plagi adanci provocate de muscaturi de caini, soc hipotermic si hemoragic, dupa ce a fost gasita in curtea ADP Sector 5, potrivit Mediafax. Cladirea institutiei este in conservare din 2010, astfel ca acolo nu erau angajati.

Politia a declansat o ancheta in acest caz. Daca initial s-a spus ca femeia ar fi sarit gardul pentru a fura fier si a fost atacata de cainii din curte, ulterior s-a stabilit ca femeia era angajata ADP.

"Femeia, in varsta de 49 de ani, a ajuns la spital miercuri dimineata. Era in stare foarte grava, avea traumatisme severe, coaste rupte, umar dislocat, pneumotorax si plagi muscate pe tot corpul - scalp, maini, torace, spate si picioare. Erau plagi muscate adanci. Mai mult, femeia era in soc hipotermic si hemoragic", a declarat medicul primar ATI Virginia Barbulescu.

Pacienta a fost operata, iar dupa interventia chirurgicala, care a durat patru ore, a fost dusa in Sectia ATI a Spitalului "Bagdasar-Arseni", in prezent starea acesteia fiind critica, a mai spus medicul.

Miercuri, in jurul orei 19.00, femeia a facut un stop cardio-respirator, medicii reusind sa o resusciteze.