Anca Boagiu, actual ministru al Transporturilor si fost ministru al Integrarii Europene s-a grabit sa puna Norvegia in randul statelor membre ale Uniunii Europene. "Este o obligativitate partiala, este aplicata si in alte state membre precum Germania, Austria, Slovacia, Cehia, Italia, Norvegia, Ungaria, Franta si Spania", a declarat Boagiu, potrivit Agerpres. Ea facea referire la faptul ca prevederile privind obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna se aplica si in alte state europene.

Norvegia a mai pus in dificultate un ministru. Cu mai mult timp in urma, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, a facut o confuzie legata de Norvegia.

UPDATE Ministerul Transporturilor sustine ca Anca Boagiu a introdus Norvegia in lista statelor europene care stabilesc obligativitatea "partiala" de utilizare a anvelopelor de iarna, fara a face vreo referire conform careia Norvegia ar fi stat-membru al Uniunii Europene. "De altfel, ministrul a inclus in lista statelor cu forme chiar mai restrictive ale legislatiei privind obligativitatea utilizarii anvelopelor de iarna si Bosnia-Hertegovina, in aceeasi de idee de similaritate a standardelor la nivel european, si in niciun caz la nivelul Uniunii Europene", se arata in comunicatul Ministerului Transporturilor.