Peste 7.000 de persoane protesteaza, marti, la Mioveni, fata de modificarea Codului Muncii si a contractului colectiv de munca, dar si fata de scumpirea carburantilor, actiunea fiind organizata de Sindicatul Automobile Dacia.

Protestatarii au tobe, fluiere si scandeaza "Jos Basescu", "Jos Guvernul", "Carburantul l-ati scumpit, la noi voi nu v-ati gandit", relateaza Mediafax.

Pe durata actiunii de protest, care este programata sa se desfasoare pana la ora 16.00, este oprita circulatia pe mai multe strazi din zona centrala a orasului Mioveni, traficul fiind deviat pe rute ocolitoare.

Liderii sindicali spun ca actiunea de protest este indreptata impotriva Guvernului.

"Este un protest fata de modificarile Codului Muncii, legilor cu privire la contractele colective de munca, legii sindicatelor, legii conflictelor de munca si fata de scumpirea carburantilor. Acum nu avem nicio problema cu patronatul, avem o mare problema cu politica sociala a Guvernului. Doar guvernantii sunt cei vizati la acest miting in acest moment si cerem demisia Guvernului", a delarat Marin Anghel, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.