Tribunalul Bucuresti a fixat, marti, pentru data de 15 februarie un nou termen in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa (condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI). Motivul amanarii: judecatoarea a cerut noi lamuriri asupra unui document depus de avocatii omului de afaceri, potrivit caruia medicul cardiolog austriac Thomas Bruner a diagnosticat ruptura de rotula a lui Vintu.

SOV nu a fost prezent in sala la termenul de marti, el internandu-se luni, cu 24 de ore inainte, la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti. Contactat de HotNews.ro, Vintu a declarat ca, dupa ce saptamana trecut si-a fracturat rotula, a fost nevoit sa revina la spital pentru investigatii suplimentare. Avocatii sai au cerut, la termenul de astazi, ca instanta sa ii ridice interdictia de a parasi tara pentru a fi tratat la Viena.

Avocatii lui Vintu au depus, la termenul de marti, mai multe documente medicale, inclusiv un document de la medicul cardiolog austriac Bruner, care l-a operat pe SOV in 2007. Judecatoarea a descoperit, insa, la termenul de marti, ca medicul cardiolog Bruner s-a pronuntat asupra rupturii de rotula a lui Vintu si a fixat un nou termen, pentru a primi lamuriri suplimentare in legatura cu acest lucru.

La termenul de marti a fost prezent in sala si Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, citat in calitate de martor. Liviu Luca nu a facut niciun fel de declaratii la iesirea din sala de judecata, el urmand sa fie audiat la urmatorul termen, de pe 15 februarie.