Discutia de Luni. O emisiune HotNews.ro - RFI

AUDIO VIDEO Generalul (r) Ion Panaitescu : In foarte multe cazuri, arhivele cu statele de plata au disparut. Cum se vor recalcula pensiile militarilor?

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 24 ianuarie 2011, 17:40 Actualitate | Esenţial


Ion Panaitescu in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews
"Spaima care ma incearca este ca in foarte multe cazuri arhivele privitoare la statele de plata, cu prilejul evenimentelor din decembrie dar si cu alte prilejuri, au disparut. Si atunci intrebarea care se pune, cum este cazul unei unitati de la Timisoara, ale carei arhive au disparut pe ultimii cinci ani, cum se va proceda? (...) Solutia este, probabil, sa se reconstituie dreptul la pensie pe baza de marturii, de orice document privitor la functia detinuta de cadrul militar", a declarat generalul-magistrat (r) Ion Panaitescu la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga. Panaitescu are o pensie lunara de 120 de milioane. El spune ca noul termen anuntat de seful statului - 31 decembrie 2011 - tot nu va fi suficient pentru recalcularea pensiilor militarilor.
 • Intra in articol si asculta integral interviul in varianta AUDIO si vezi fragmente VIDEO. Discutia de Luni poate fi ascultata incepand cu orele 19.10 pe frecventele RFI. Asculta interviul integralCele mai interesante declaratii facute de general-magistrat (r) Ion Panaitescu:
 • Aceasta pensie este cam mult in raport de pensia minima sau medie, fara nici o indoiala, dar in raport cu magistratii acestei tari este o pensie chiar mica. Asta nu inseamna ca eu doresc ca aceasta pensie sa fie si mai mare. Dimpotriva, inteleg efortul de unificare al sistemului de pensii din tara asta, pe de alta parte vreau sa subliniez ca, daca tot se face acest efort, el trebuie sa fie congruent, unitar, noncontradictoriu si sa nu fie un esec cum se pare a fi legea privind recalcularea pensiilor militarilor.
 • Militar fiind, am jurat fata de aceasta tara ca o voi apara chiar si cu pretul vietii. Se intelege ca pretul pensiei este derizoriu in raport cu pretul vietii. Consider ca recalcularea pensiei, in ipoteza in care se bazeaza pe un algoritm prevazut pe lege, si cuantumul pensiei este stabilit in conformitate cu legea pe baza tuturor documentelor care justifica un asemenea cuantum, nu pot decat sa ma supun unei legi pe care sunt obligat sa o respect. • In privinta prelungirii termenului pentru aplicarea legii 119 pana la 31 decembrie 2011, cred ca si acest termen va fi insuficient in raport cu complexitatea uriasa pe care o genereaza procedura recalcularii tuturor pensiilor militarilor. Nu e timp, fiindca eu il cred acum pe domnul ministru Oprea, care intr-o interventie in Parlament a dat o durata mult mai mare necesara MApN pentru a pune ordine in documentele care sa duca la recalculare. 
 • Finalitatea actelor normative privitoare la pensii este aceea de a aseza fiecare categorie socio-profesionala pe un palier care sa reprezinte totodata semnificatia profesiunii in discutie. (...) Eu cred ca finalitatea legii unitare a pensiilor este una buna. Mijloacele prin care se realizeaza sunt lamentabile. Si de aici, va asigur, ca vor apare zeci si sute de mii de litigii inutile, consumatoare de energie si timp pentru instantele chemate sa le solutioneze si consumatoare de energie pentru pensionarii implicati. 
 • In principiu, aceste proteste trebuie raportate la dispozitii legale si constitutionale. Cata vreme aceste proteste sunt in concordanta cu legea, nimic nu le interzice militarilor sa protesteze. Pe de alta parte, conditia de militar implica o anumita decenta, o anumita retinere, o anumita demnitate in iesirile publice. Si atunci, nu-mi pot imagina o demonstratie cu scandal a militarilor nemultumiti de recalcularea pensiilor, dar nu pot sa gasesc vreun argument pentru care militarii n-ar avea dreptul sa-si exprime nemultumirile. 
 • Atata vreme cat pensionarii aveau obligatia exclusiva de a procura documente, si aceste dispozitii ale HG sunt considerate nelegale, per a contrario inseamna ca autoritatilor implicate in procesul de recalculare le revine in intregime obligatia de a procura toate documentele care pot sa constituie ratiunea suficienta pentru emiterea unei decizii de pensionare pentru fiecare dintre militarii a caror pensie va fi recalculata. • Noua lege a sistemului unitar de pensii implica luarea in calcul a intregii activitati si a semnificatiei banesti a acestei activitati de-a lungul intregii cariere. (...) Spaima care ma incearca este ca in foarte multe cazuri arhivele privitoare la statele de plata, cu prilejul evenimentelor din decembrie dar si cu alte prilejuri, au disparut. Si atunci intrebarea care se pune, cum este cazul unei unitati de la Timisoara, ale carei arhive au disparut pe ultimii cinci ani, cum se va proceda? Ca trebuie sa se gaseasca o solutie.
 • Ma tem ca in aceasta situatie numarul cazurilor este foarte mare. Domnului general Dragnea, care a facut frontul si a fost la Stalingrad, ii lipsesc documente privitoare exact la perioada de front. Documentele acelea sunt convins ca nu exista, in arhiva. Acelea financiare erau tinute in cine stie ce parti. Cum stabilim drepturile banesti ale acestui ofiter pentru a le introduce in baza de calcul? Prunariu. Documentele de plata sunt la rusi. Le aducem din oraselul stelar, acele documente? Astea sunt dificultati pe care nu le-au prevazut, desi trebuiau sa le prevada.
 • Actul de condamnare al comunismului din 2006 este un document politic. Un document politic produce consecinte politice. De asemeni, societatea civila a putut sa sesizeze cu argumente chestiunea marimii pensiilor pe care fostii ofiteri de securitate ar trebui sa le aiba. Va atrag atentie ca procesul, de era foarte usor, era realizat. Dar, potrivit legii, exista principiul neretroactivitii legii civile. Revenind la ofiterii de securitate, moralmente activitatea lor este condamnabila. Numai ca in planul legii privitoare la drepturile lor la pensie, ma tem ca statul nu poate face foarte mult. De ar fi putut, ar fi facut.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3561 vizualizari

 • +4 (6 voturi)    
  Mare paguba-n ciuperci (Luni, 24 ianuarie 2011, 17:44)

  Claude [anonim]

  .... daca in Decembrie '89 securistii si-au dat foc de-a valma la statele de plata si la dovada scrisa a represiunii....
  • +7 (9 voturi)    
   in mod clar nu isi merita pensia (Luni, 24 ianuarie 2011, 18:30)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Claude

   acest om ,patat de sangele mortilor din Decembrie 1989 ,nu isi merita pensia pentru fictiunea numita justitie militara ,care nu mai exista de zeci de ani in Europa civilizata!
   120 de milioane pe luna este prea de tot !sper sa ii reduca la 15 milioane, cat merita de fapt chiar si pentru neroziile insirate pe hn !
  • 0 (0 voturi)    
   banuiala (Joi, 27 ianuarie 2011, 9:43)

   maryus315 [anonim] i-a raspuns lui Claude

   va spun o banuiala de-a mea legata de scandalul pensiilor militare. Repet, e o banuiala care din pacate pe zi ce trece mi se confirma.
   sa vedem ce banuiesc eu:
   - exista o categorie de pensionari, sa zicem de ex un maior in securitate, care la un anume moment dat a sarit in barca armatei prin transfer de la SRI. Si mai mult ca sigur ca asa cum a facut dansul sunt sute sau mii de alti ofiteri. Acesti “ofiteri” nu pot sa ceara documente de la fostul “loc de munca” sper ca va dati seama cu totii. Cred de asemena ca o parte din aceste documente nici nu mai exista prin arhive.. :)
   Si atunci maiorul nostru are o problema grava.. are de dovedit niste ani pe care..nu prea vrea/poate sa-i dovedeasca. Cum ar fi sa se afle ca X maior in securitate a dat staul in judecata pentru ca i-a scazut pensia.
   Oare cat primeste pensie un fost detinut politic ?

   Si de aici deja devine evidenta legatura dintre Antene (Voiculescu nici nu neaga legatura cu fosta Securitate) si protestatari.
   Si cum li se mai plange de mila la bietii..de sare camasa de pe ei.
 • +7 (7 voturi)    
  Le-au disparut arhivele ? (Luni, 24 ianuarie 2011, 18:28)

  radu [anonim]

  Lipsa arhivelor denota cat de "serioasa" e institutia armatei.
  Au jurat ca vor apara tara cu pretul vietii ?
  Cand si-au riscat viata ?
  Cand hinghereau soldatii la cules de porumb sau la scos cartofi/morcovi ?
  Sau la carat moloz la Casa Poporului ?
  Cand se indopau gratis la popota ?
  Cand cadeau sub masa, beti morti, desi erau ofiteri de serviciu in unitate ?
  Cand primeau casa gratis de la stat, in vreme ce absolventii de Politehnica, Universitati plateau rate colosale ca sa ocupe un apartament decent ?
  Cumva, la cursurile de "invatamant politic" PCR ?
  Cand ?
  • 0 (0 voturi)    
   de exemplu ... (Miercuri, 26 ianuarie 2011, 12:32)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui radu

   in 1968, cand au stat o luna pe granita cu URSS pe picior de razboi, dupa ce Ceausescu a "infierat" invadarea Cehoslovaciei. Potrivit unor documente de arhiva facuta publice in Marea Britanie, invadarea Romaniei era stabilita pentru 22 noiembrie. In final am scapat. Asta nu inseamna ca n-ai si tu dreptate (toata lumea are povesti in tolba cu armata, multe adevarate), dar aruncatul cu fecale la gramada nu e o ocupatie onoranta.

   Bunicul meu e ofiter in rezerva. Are 86 de ani, a iesit la pensie la 55 ani, dupa 30 de ani de munca (in sistemul public de pensii atunci ieseai la 60 de ani la pensie cu aceasta vechime), n-a luat niciodata nicio spaga (si ii ura de-a dreptul pe cei care o faceau), n-a primit nici apartament pe gratis cum se spune pe aici (si-a cumparat apartamentul, pentru care platea chirie la stat, in 1992, cu credit de la CEC, cum au facut-o multi alti romani, militari sau nu), intotdeauna a fost printre primii sa-si plateasca datoriile (impozite, taxe, intretinere, facturi etc) si are o pensie de 7,5 ori mai mica decat generalul din articol (inainte de recalculare era doar de 5 ori mai mica). Nu e vina lui ca n-a platit contributii la fondul de pensii (acesta era sistemul atunci), nu e vina lui ca acum nu i se se mai gasesc documentele pentru mai mult de jumatate din cariera militara (altfel completa), nu e vina lui ca in timpul carierei lui n-a fost un razboi sau ca armata era trimisa la muncile agricole, singura lui vina pare sa fie ca nu moare ca sa-si mai faca o ultima data datoria fata de patrie si sa degreveze sistemul de pensii de cei 1.600 lei pe care ii primeste lunar. Daca pentru aceasta vina considerati ca merita sa aruncati cu fecale in el, va rog sa continuati. Sper ca macar sa va faca sa va simtiti mai bine.
 • +3 (5 voturi)    
  Si de unde stie ca au disparut? (Luni, 24 ianuarie 2011, 18:30)

  mircea [anonim]

  Omul asta nu se dezminte.Minte cu nerusinare.Si daca-i destept,nu stie solutia?In unitatea la care" sau pierdut"actele lucra singur idividul.?Deci se pot gasi martori.Totusi pierderea unei arhive militare,nu-i lucru de gluma.Ia treci domn.General la raport.Vad ca stii mai multe decat stim noi.Cine lea pierdut si cine raspunde?Cineva cred ca trebuie degradat si inchis.Cum se face justitia militara?Ca anchetele privind crimele din dec.1989?
  • -2 (2 voturi)    
   Panaitescu stie el ceva (Luni, 24 ianuarie 2011, 21:34)

   Arhivaru Gogu [anonim] i-a raspuns lui mircea

   dar nu se poate exprima. Limbajul sarac si gandirea deficitara nu ii permit. In legatura cu arhivele ,exista termene legale de pastrare care de cele mai multe ori au fost depasite cu multi ani ( din comoditate, ca e o munca si topirea lor, vorbim de vagoane de hartoage si mai ales de intocmirea procesului-verbal aferent operatiunii) pana la distrugerea acestora conform legii. Nu stiu cate arhive s-au distrus din cauza neasigurarii conditiilor optime de pastrare dar sunt convins ca cele mai multe din cele care nu se mai gasesc au fost distruse legal. Problema e ca nu se mai gasesc nici actele care sa ateste aceste operatiuni. Nici dracu nu s-a gandit ca o sa se recalculeze pensiile, fapt nemaiintalnit, uneori chiar si dupa zeci de ani.
 • +4 (6 voturi)    
  ioi! (Luni, 24 ianuarie 2011, 18:34)

  Codruta N [utilizator]

  Au disparut! CUM or fi "disparut", oare?
  Si, daca "au disparut" - pe CE baza li s-au calculat pensiile, pana acum?
  Apropo: CE a facut "armata romana" pe vremea lui Ceausescu (in afara de a trage in propriul popor, in decembrie '89)? Nu de alta - dar de la ultimul razboi au trecut deja vreo 65 de anisori - cea mai tanara catana de pe vremea aia (18 ani atunci) sa toooot aiba acum vreo 83 de anishori... >:
  • -5 (5 voturi)    
   arhive (Luni, 24 ianuarie 2011, 18:58)

   bibanul [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

   "CE a facut "armata romana" pe vremea lui Ceausescu?". Corect! Ne prea avand ce face unii au facut indivizi ca tine.
   • +5 (5 voturi)    
    Ce "spiritual"... (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:23)

    George [anonim] i-a raspuns lui bibanul

    Tovarase plotonier, stai jos! Esti un imbecil.
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 24 ianuarie 2011, 18:47)

  [anonim]

  • +3 (3 voturi)    
   Bine observat (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:20)

   IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim] i-a raspuns lui

   Individul asta gaunos ne crede imbecili pe toti? Pai cum adica au disparut? Asa ceva este imposibil tovarase gheneral!!! Minte de ingheata apele. pe de alta parte sa ne spuna tov general, daca tot au disparut intr-o gaura neagra imensa aceste arhive, cum naiba s-au calculat pensiile acestor nesimtiti pana la sfarsitul anului trecut? Pe baza a ce? Ridicol. Astia isi bat joc de noi considerandu-ne niste imbecili.
  • 0 (0 voturi)    
   Ce mare desrviciu aduceti militarilor , domnule Ge (Duminică, 30 ianuarie 2011, 17:38)

   bonciog aurel [anonim] i-a raspuns lui

   Domnul general , n-ar trebui sa mai iasa in public;pensia pe care o afiseaza nu este 80% din salariu ultim , ci are alte surse, pentru serviciile adus e Patriei.
   Nu cu exceptii facem regula !
   Il cunoaste tara , ce mai apare la televizor ?Si sa ma ierte Dumnezeu , daca Tribunalele Militare au condamnat numai membrii CC ai PCR.
   El nu are sefi sa-i spuna sa se plimbe prin SUA?
 • +6 (6 voturi)    
  Conduita de militar , (Luni, 24 ianuarie 2011, 19:11)

  ionamaru [anonim]

  ar trebuii sa fie demna , d-le general-magistrat ; ori cum pensia dvs se ridica la 120 mil. /luna , demnitatea va mai caracterizeaza ?
  Observ ca totusi ati poftit la o pensie precum a magistratilor !!
  Fara comentarii , dle general .
 • +6 (6 voturi)    
  nesimtire (Luni, 24 ianuarie 2011, 19:18)

  stela lie [anonim]

  asa cum am mai comentat pe unde pot si eu (as face o demonstratie a celor pe care nu-i baga nimeni in seama): pensiile in armata, CA SI SALARIILE, sunt si au fost intotdeauna nesimtite.
  Un medic cu 30 de ani munciti, la tara in anii 60-70, fara ecograf si SMURD, are de 10 ori mai putin decat ofiterii care duceau soldatii la muncile agricole. ca doar nu mergeau cu onoare la razboi???
  Imi pare rau ca am ratat mitingul de astazi, m-as fi dus sa huidui in fara Ateneului Roman pe care nu cred sa-l fi vizitat prea des domnii care-si plangeau demnitatea calcata in picioare de catre, vai, acest cel mai mare dictator al tuturor timpurilor (citez RFI).
  Suntem fara speranta...
  • -4 (4 voturi)    
   Cam intuneric prin dovleacul vostru (Luni, 24 ianuarie 2011, 21:21)

   Panthera Roz [anonim] i-a raspuns lui stela lie

   Pai daca pensiile medicilor sunt mici,solutia nu este sa le taiem militarilor ci sa fie marite si doctorilor si profesorilor si tuturor celor care merita.Pe de alta parte,sa dea D-zeu sa platim armata degeaba pentru ca nu e cazul sa avem razboi numai pentru a avea prostii satisfactie ca si-au meritat ofiterii solda pe cimpul de lupta.Pai atunci ar trebui sa ne rugam si sa ne ia casa foc pentru a nu sta pompierii degeaba.A,ca se ducea armata la porumb?Tot un fel de Basescu era si atunci la conducerea tarii si cei care am trait vremurile ne simtim putin cam pe marginea prapastiei si dictaturii.
 • +4 (4 voturi)    
  Nedumerire (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:09)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  Acestui tovaras gheneral si altora asemeni lui cum naiba li s-or fi calculat pensiile pana acum avand in vedere ca arhivele cu statele de plata au "disparut"???? Asa cum, in opinia mea, ne minte intervievatul fara sa clipeasca. Cum adica "au disparut"? Pai aceste arhive se aflau in unitatile militare, nu? Si, dupa cate imi amintesc, nu tin minte sa fi auzit ca in decembrie 1989 unitatile militare au fost atacate si vandalizate. Eu am impresia ca aceasta afirmatie e menita sa dezinformeze si sa manipuleze opinia publica. Pe de alta parte, pe mine ma sidereaza pur si simplu modul in care aceasta categorie de oameni (militarii), presupusi a avea onoare, decenta, demnitate si patrunsi de patriotism, inteleg sa se manifeste in spatiul public. N-as fi dorit sa generalizez dar ma obliga s-o fac tacerea complice a celorlalti militari, tacerea celor pe care-i presupun ca ar avea bun simt, onoare si demnitate.
  Imi pare tare rau c-o spun dar marea majoritate a celor care au lucrat inainte de 1990 in structurile militare ale statului roman sunt niste jigodii. Armata, sa nu uitam, a fost cea mai penetrata structura militara a statului comunist de catre KGB. Armata a fost plina de tradatori, oportunisti si ticalosi care s-au inghesuit sa-si desfasoare activitatea in structurile militare pentru multimea de privilegii primite. Armata, din nefericire, nici la 20 de ani dupa lovitura de stat cu public din decembrie 1989, nu si-a lamurit si clarificat rolul nefast avut atunci. N-a existat vointa si, la urma urmei, a functionat perfect solidaritatea de casta, asa cum vedem ca a functionat si functioneaza ca uns si la medicii din sistemul sanitar si la judecatorii din sistemul de justitie. Castele din Romania n-au nevoie de recalculari si de normalizari. Castele ocupationale de la noi sunt de acord cu reforma dar doar atata vreme cat aceasta nu se va atinge nici macar de un fir de par din capetele lor si de vreun banut din buzunarele lor cu fund dublu. Pai nu?
 • -4 (4 voturi)    
  eeeeehhhh (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:27)

  alexandra [anonim]

  vedeti voi,de aceea e tara asta cum e,ca se gasesc xomentatori anonimi care isi dau cu parerile lor obosite. Ceva gen ne conduce pe noi, sunteti niste mici oprea si mici basescu. Omul asta nu si-a propus in viata sa fie femeie de serviciu ci general,in prezent un avocat extraordinar. De ce nu v-ati facut voi soldatei astia care dati din cioc???? Ca doar e piece of cake,nu? Ce v-a retinut? Asta e pensie nesimtita???? In alte tari UE un astfel de om cu un astfel de grad este platit insutit fata de maestru Panaitescu, se duc in croaziere nu atau sa se certe pe la tv cu alde vou pt drepturile lui. Omul asta a avut salariu, a contribuit la stat si ce primeste??? E grav ca numim aceasta pensie nesimtita cand de fapt salariile sunt nesimtite, nesimtite de mici. Si apropo, are aceasta pensioara prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, deci cam cum e cu guvernasul asta???? Pai hai atunci da dea boc si oprea solutiile si condamnarile criminalilor ca sa nu mai fie acesti generali cu pensii nesimtite.
  • 0 (0 voturi)    
   penibila! (Marţi, 25 ianuarie 2011, 13:32)

   vic [anonim] i-a raspuns lui alexandra

   Bine ca nu esti tu anonima!! In alte tari nu sunt un catralion de general, desteapto! In alte tari generalii aia si-au muncit pe bune pensiile si exista un raport aproape echitabil intre salariile celor care muncesc si care contribuie la buget si cei care primesc pensii! Omul tau a contribuit la stat?? Cu ce donsoara?? Iti spun eu ce esti mataluta, o nehalita de apv-ista sau cu cineva in familie de acesta specie, care vreti sa sugeti cat mai mult si mai bine, de la tata bugetului, consolidat in majoritatea lui, de contributiile din salarii de 750 lei!! Sa-ti fie rusine, penibilo!
 • +3 (3 voturi)    
  Datin-ne un leu. (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:36)

  savu [anonim]

  Pensiile lor nesimtite, costa statul un miliard de euro.Trebuie sa ne imprumutam an de an ca sa tinem aceste categorii cu statut special,sau mai bine zis cu obraj gros.Sistemul natinal de pensii gratie parlamentarilor, a devenit un nou CARITAS. Bagi un leu si castigi opt.Nu se mai poate sa le platim privilegiile unor bugetari fara realizari economice deosebite.Cum au facut amaratii de mineri ,otelari ,disponibilizati ? s-au apucat de lucru fara sa le fie rusine.Munca inobileaza ,numai fugiti de ea.Alta sansa nu aveti.Toata lumea va injura si va fac nesimtiti.De ce nu se face un sondaj ,sa vedem ce zice opinia publica,despre acesti profitori.
 • +4 (4 voturi)    
  dl. general (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:54)

  Chiar nu va este rusine? [anonim]

  Citez din spusele d-lui general: "Aceasta pensie este cam mult in raport de pensia minima sau medie, fara nici o indoiala, dar in raport cu magistratii acestei tari este o pensie chiar mica"

  Chiar nu va este rusine sa apareti pe sticla?????? De ce dati exemplu pe alti nesimtiti???/ De ce nu militati pentru reducerea raportului intre pensia maxima si pensia minima la hai sa zicem 6:1. Atentie: raportul trebuie sa fie mult, mult mai mic decat raportul intre un salar maxim si unul minim (ma refer la salarii la stat).

  Va astept sa demarati o demonstratie in care sa cereti un raport ne-ne-simtit intre o pensie maxima si o pensie minima... dar....
 • -2 (2 voturi)    
  Dupa atatia ani... (Luni, 24 ianuarie 2011, 23:33)

  Miliardaru' [anonim]

  ... si romanii inca mai vorbesc in lei vechi. Oare de ce? Impactul este mai mare cand auzim de zeci de milioane, nu-i asa?
 • +2 (2 voturi)    
  stafie speriata (Marţi, 25 ianuarie 2011, 1:28)

  vero [anonim]

  Observati de cate ori vorbeste de teama, spaima acest brav si meritoriu G-E-N-E-R-A-L al mandrei Armate Romane?
  Nici nu pot sa cuprind cu mintea ce pensie absolut nesimtita, aberanta, total in afara normalului primeste stafia asta de la NOI! Este salariul meu pe 2 ANI!
 • 0 (0 voturi)    
  pensie 12000 (Marţi, 25 ianuarie 2011, 12:29)

  lzrd [utilizator]

  in armata au fost si colegi de ai mei,generali medici de mare valoare,Kramer,Tintoiu,Ionescu,Marinescu,Velea, (nu ma refer la actualul sef al SMC)si multi altii,ce au salvat la vieti nenumarate si nu au nici pe departe pensia aceasta atat de mare,ci de minim 3 ori mai mica;cel putin daca justitia militara ne dadea vinovatii de la Timisoara,Sibiu, Bucuresti,Otopeni,.....poate ar mai fi fost de acceptat
  ;
  eu m-am oprit la lt.col.si am plecat fara salarii compensatorii,penalizat 46% in loc de cca 9%,cat arfi fost normal....dar fiind licentiat pe bune, muncesc in continuare si contribui in continuare de cca 19 ani.
  vad ca v-a fost mai la indemana sa spunetzi ca nu avetzi pensia altor magistratzi ....
  legea o consider buna deoarece are la baza un principiu corect-al contributivitatii reale.
  cred ca o asemenea pensie nu poate fi decat "nesimtita
 • 0 (0 voturi)    
  ??? (Marţi, 25 ianuarie 2011, 15:33)

  Andrei [anonim]

  Ce a facut omu' asta de are pensie 12000 RON ??? Ca de luptat pe undeva, in afara de lupta cu paharele de tarie, ma c-am indoiesc.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by