Traficul rutier pe DN 2C Costesti (judetul Buzau) - Slobozia (judetul Ialomita) a fost intrerupt, duminica dimineata, din cauza viscolului si a zapezii, anunta Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Tot din cauza viscolului si a zapezii circulatia ramane inchisa in judetul Buzau pe DN22 Ramnicu Sarat - Braila si in judetul Vrancea pe DN23B Maicanesti - Ciorasti. De asemenea, sunt inchise aproximativ 20 de drumuri judetene.

Tot in judetul Buzau, doua autobuze cu calatori si patru autoturisme au ramas blocate, sambata seara, din cauza zapezii si a viscolului puternic, pe Drumul Judetean 102 H, intre localitatile buzoiene Caldarusanca si Pitulicea, si pe Drumul Judetean 214A, in localitatea Largu, informeaza Mediafax.

In autobuzul blocat in comuna Largu se aflau zece calatori care au fost preluati de autoritatile din localitatea Largu si dusi la gradinita din comuna pentru a nu avea de suferit din cauza frigului.

In ceea ce ii priveste pe oamenii ramasi blocati cu autoturismele intre localitatile Caldarusanca si Pitulicea, acestia au fost scosi din zona cu ajutorul unui tractor. Autobuzul nu a putut fi deszapezit, insa o parte dintre pasageri care locuiau in apropiere au plecat pe jos spre case, in timp ce restul calatorilor care locuiesc in zone mai indepartate au fost dusi la un han din apropiere, unde au ramas peste noapte.

Update1: Traficul rutier pentru masinile de peste 3,5 tone va fi restrictionat, duminica, incepand de la ora 14.00, pe DN2, in judetele Buzau, Vrancea, Braila, Galati, Ialomita si Calarasi, a decis Comandamentul de iarna.

Update2: Un numar de 12 scoli din localitati din sudul judetului Buzau vor fi inchise, luni, in conditiile in care drumurile sunt impracticabile din cauza zapezii si a viscolului puternic.