Generalul Olimpiodor Antonescu, demis de la conducerea Jandarmeriei Romane, s-a prezentat, marti, la Parchetul instantei supreme. El este audiat in dosarul angajarilor ilegale in IGJR, in care este urmarit penal pentru neglijenta in serviciu, relateaza Mediafax.

Cu putin timp inaintea lui Olimpiodor Antonescu, la Parchetul instantei supreme s-a prezentat si fostul prim-adjunct al Jandarmeriei Romane, generalul Nicolaie Rugina.

In dosarul angajarilor ilegale in Jandarmerie, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in cazul lui Olimpiodor Antonescu, pentru neglijenta in serviciu, si in cazul lui Nicolaie Rugina, pentru fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Seful Jandarmeriei Romane Olimpiodor Antonescu si prim-adjunctul acestuia Nicolaie Rugina au fost demisi luni de la conducerea institutiei.

Ancheta judiciara vine in urma sesizarii Corpului de control al MAI, care a constatat ca, in perioada 15-18 octombrie 2010, cu avizul unor sefi din institutie, "s-au deblocat trei posturi de ofiter in Jandarmeria Romana", prin derogare de la actele normative prin care fusese suspendata orice angajare.

Generalul de brigada Gheorghe Nicolaie Rugina si Adrian Patrascu au fost decorati de seful statului, la sfarsitul anului trecut.

Presedintele Traian Basescu i-a sugerat ministrului de Interne sa ii demita pe cei care i-au propus spre decorare doi dintre ofiterii gasiti vinovati pentru nereguli la angajari in Jandarmerie si i-a cerut explicatii privind procedurile care preced astfel de propuneri.

Update: Olimpiodor Antonescu a declarat, marti, la iesirea din sediul Parchetului ICCJ, ca nu i-a cunoscut si nu ii stie nici in prezent pe cei trei care ar fi fost angajati ilegal in Jandarmerie.

Intrebat daca, in opinia sa, ar trage ponoasele dupa mitingul de la Palatul Cotroceni al politistilor, din urma cu cateva luni, Olimpiodor Antonescu a replicat ferm ca nu este vorba de asa ceva.