Sistemul Informatic Unic Integrat al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate functioneaza in parametri normali, ca urmare a verificarilor tehnice si operationale efectuate de CNAS, in colaborare cu echipele mixte HP, SIVECO si ORACLE, informeaza institutia intr-un comunicat de presa transmis sambata.

Atfel, conducerea CNAS a luat decizia, in cursul zilei de sambata, de a reporni activitatile specifice caselor judetene prin intermediul sistemului informatic.

Incepand cu data de 17 ianuarie, casele judetene vor lucra conform programului obisnuit, se precizeaza in comunicat.

In urmatoarea perioada se va efectua o monitorizare speciala a parametrilor de functionare a aplicatiei, mai mentioneaza sursa citata.

Activitatea caselor de asigurari de sanatate din tara a fost suspendata, miercuri, dupa ce Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) s-a blocat. Directorul general al CNAS, dr. Dorin Ionescu, a precizat ca problemele tehnice sunt de la software-ul mama al Companiei Oracle din America si Australia si nu de la Sistemul Unic Integrat al Casei de Asigurari. Acesta a precizat ca specialistii companiei Oracle lucreaza la remedierea defectiunii, insa nu a putut aprecia cat va dura aceasta.