Unii pescari din judetul Tulcea sunt nemultumiti din cauza ca unii pescari din Ucraina isi desfasoara activitatea in apele teritoriale romanesti ale Dunarii.

''Rusii de dincolo vin inaintea noastra si dau cu curent. Eu vin dupa ei si nu prind nimic. Au venit cu barca pe jumatate plina de peste si m-au intrebat cu cati dolari se vinde kilul de peste. Si aveau arma frumos in barca. Iar in spate erau alte patru barci'', a declarat marti Gheorghe Bejan, pescar din orasul tulcean Isaccea, in timpul primei reuniuni organizata de Consiliul Judetean (CJ) in cadrul caravanei de informare a pescarilor, relateaza Agerpres.

El a mai spus ca persoanele din Ucraina erau in apele teritoriale romanesti.

O alta nemultumire readusa in atentie de pescarii tulceni la adresa colegilor de breasla din Ucraina vizeaza faptul ca acestia captureaza sturioni, in timp ce pescarii romani nu au dreptul sa faca acest lucru, conform unui ordin de prohibitie emis in 2006 de autoritatile romane.

''Am prins accidental un morun pe care l-am eliberat, dar dincolo el este curentat. E inadmisibil'', a afirmat Vasile Cristache, pescar din orasul Sulina.

In replica, directorul executiv al Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Cornelia Benea, a declarat ca se pregateste un nou program pentru popularea Dunarii cu alevini de sturioni.

Incepand din 2006 in apele teritoriale romanesti ale Dunarii nicio persoana nu mai are dreptul sa pescuiasca specii de sturioni timp de 10 ani, conform unui ordin emis de Ministerul Mediului.