Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost externat marti din Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, anunta Agerpres, citand surse spitalicesti. Potrivit acestora, omul de afaceri s-a internat din cauza unor probleme cardiace, acesta fiind si motivul invocat, luni, de avocatii sai la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca procesul in care SOV este acuzat de favorizarea infractorului.Mediafax scrie ca SOV a fost externat la cerere, in noaptea de luni spre marti, dupa cateva ore petrecute in spital, timp in care i-au fost facute investigatii medicale.

Avocatii au aratat ca Vintu, cunoscut cu probleme cardiace, a mers la Spitalul Floreasca, luni dimineata, iar medicii au decis sa il interneze pentru investigatii. Sorin Ovidiu Vintu are interdictia de a parasi teritoriul Romaniei si este obligat sa se prezinte la toate termenele procesului de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Vintu, sub acuzatia ca i-ar fi trimis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI. Astfel, procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu i-a transmis lui Nicolae Popa doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care fusese condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

Potrivit procurorilor, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu si Alexandru Stoian (soferul acestuia) au desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania. Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia.