Prim-ministrul Emil Boc analizeaza problema cresterii pretului la carburanti, insa actiunea guvernamentala trebuie sa tina cont de legislatie, avand in vedere ca piata combustibililor auto este libera, a declarat, luni, pentru Agerpres, unul dintre liderii coalitiei de guvernare, Varujan Pambuccian, seful grupului deputatilor minoritatilor altele decat cea maghiara.

El a precizat ca a ridicat, in sedinta de luni a Coalitiei, problema cresterii pretului la carburanti, insa premierul Emil Boc i-a spus ca avea deja in analiza aceasta chestiune.

"Eu am ridicat problema, dar dansul (premierul Emil Boc - n.r.) mi-a confirmat ca are deja in lucru chestiunea aceasta si o sa vedem daca putem interveni in vreun fel legal, pentru ca aici este o problema foarte serioasa. Sa nu intram in conflict cu legea, daca vom interveni, pentru ca aici este o piata care, teoretic, este libera, nu este reglementata, dar in mod normal trebuie sa putem gasi o parghie. Nu putem sa intram cu bocancii in lege", a spus Pambuccian.

Deputatul a negat ca initiativa guvernamentala ar fi fost generata de recentele proteste ale unor soferi din intreaga tara fata de cresterile masive ale pretului la carburanti. 'Toata chestia a pornit de la faptul ca sunt evolutii anormale si cand apar evolutii anormale intr-un domeniu trebuie sa iei masuri de precautie, sa vezi ce s-a intamplat si sa gasesti solutii, ca de-aia esti stat', a explicat Varujan Pambuccian.

Vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur a declarat, luni, ca premierul Emil Boc a solicitat Ministerului de Finante clarificari privind preturile la carburanti.

"Este o preocupare pe care premierul o are in aceasta perioada si sunt convins ca mai multe lucruri va spune domnul prim-ministru, care a solicitat responsabililor de resort - ma refer la cei din Ministerul de Finante - clarificari in acest domeniu", a declarat Flutur, luni, dupa sedinta conducerii centrale a PDL, intrebat daca in sedinta coalitiei de guvernamant s-ar fi constituit deja un grup de lucru care sa monitorizeze preturile la carburanti.