Ministrul de Externe Teodor Baconschi incepe, sambata, o vizita de doua zile in Iordania, unde urmeaza sa semneze un acord privind dezvoltarea utilizarii pasnice a energiei nucleare si un alt acord privind transportul rutier international de persoane si marfuri, anunta Agerpres. Comunicatul Ministerului Afacerilor Externe precizeaza ca vizita oficiala a lui Teodor Baconschi are loc la invitatia omologului sau iordanian Nasser Judeh, seful diplomatiei romane urmand a fi primit de Regele Abdullah al II-lea.

De asemenea, Baconschi va avea convorbiri cu ministrul afacerilor externe, Nasser Judeh, si intrevederi cu prim-ministrul Samir Rifai, presedintele interimar al Camerei Deputatilor, Atef Tarawneh, presedintele Senatului, Taher Masri, si cu printesa Reem Al-Ali, fondator si presedinte de onoare al Institutului Iordanian pentru Mass-Media si Comunicare.

Potrivit documentului MAE, convorbirile cu oficialii iordanieni vor viza dialogul politico-diplomatic si cooperarea economica. De asemenea, pe agenda se afla discutii privind evolutiile din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva rolului pe care Romania, alaturi de Uniunea Europeana si alti actori internationali, il poate juca in continuare in sprijinirea demersurilor de stabilizare in regiune.

Ministrul Baconschi va avea si intrevederi cu membrii comunitatii romanesti din Iordania si ai celei a absolventilor iordanieni de studii superioare in Romania si cu oameni de afaceri locali, mai informeaza comunicatul.